Een recept van Florent Collignon

Ingrediënten

Taartje

  • 200 g bloem 
  • 100 g zachte boter 
  • 1 ei 
  • 80 g suiker S2

Citroenmousse

  • 2 eieren 
  • 100 g suiker S2 
  • 100 g boter 
  • 2 citroenen

bereiding

Voor het zandtaartje: de boter in kleine dobbelsteentjes snijden en zacht laten worden. De bloem en boter mengen om een zandachtige mix te bekomen. In het midden van het deeg een kuiltje maken en daarin het mengsel van ei en suiker gieten. Alles onder elkaar mengen en vervolgens het deeg met de handpalm platdrukken.  Het deeg tot een bol vormen en vervolgens afdekken met versheid folie. 20 min. laten rusten in de koelkast. Het deeg in vormpjes doen en laten bakken in de oven gedurende 20 min. op 280°C.

Voor de citroenmousse twee citroenen uitpersen, 2 eieren en 120 g suiker toevoegen.  Krachtig kloppen en vervolgens op een zacht vuur koken. Ondertussen blijven kloppen zoals voor een sabayon. Als de bodem van de steelpan zichtbaar wordt, geleidelijk aan de koude stukjes boter toevoegen. Opnieuw stevig kloppen.

Dresseren

De taartbodempjes vullen met citroenmousse. Vervolgens er enkele frambozen bovenop leggen. De Oreokoekjes pletten en over de frambozen strooien. Enkele blaadjes basilicum bakken en ze vervolgens op de taartjes leggen.