Op de World Final 2017 van The International Chocolate Awards in London werden op 14 oktober de Awards 2017 uitgereikt. De International Chocolate Awards is een onafhankelijke wedstrijd met als doel uitmuntendheid in fijne chocoladeproducten te erkennen. Als ‘s werelds enige onafhankelijke internationale wedstrijd in de branche wil de organisatie ondernemingen die fijne chocolade produceren bekronen. Je kan gerust van de ‘Oscars’ van de chocolade spreken.

Voor deze wedstrijd kwamen in 2017 zo’n 800 inzendingen van over de ganse wereld, verdeeld over 15 categorieën, binnen. Chocolatier David Maenhout uit Knokke nam deel met vier inzendingen. Daarmee won hij twee keer goud en twee keer zilver. De internationale jury prees zijn unieke smakencombinaties. Maenhout behaalde goud met zijn praline Gin-Tonic in de categorie Dark Flavoured Chocolate. Met Oriënt, een praline op basis van romige karamel met fleur de sel en geroosterde sesam, kaapte hij een tweede hoofdprijs weg in de categorie Best Milk Chocolate in the World. Zilver was er voor Peanuts & Co, een praline met pindanootjes en karamel, in de categorie Nut Base Milk Pralines. En ten slotte werd aan de praline Tokyo Dreams, een originele smaakcombinatie van donkere chocolade met yuzu en soja, een zilveren award toegekend. De creaties haalden het vooral door de sensatie van smaken en texturen die precies in de juiste balans zitten. De pralines van Maenhout zijn een combinatie van lokale, Belgische producten met wereldproducten, maar altijd puur en van superieure kwaliteit. Synoniem voor Belgische gastronomische topkwaliteit en aansluitend bij bourgondisch genieten. Ook in 2013 won een belg, Geert Decoster, de wereldfinale met zijn praline Salin.

 

www.theinternationalchocolateawards.com

www.chocolatier-m.be