Van 19 tot 22 februari 2018 vindt de Horecabeurs Bredene opnieuw plaats in het Staf Versluyscentrum. De enige horecavakbeurs aan de kust viert dan zijn tienjarig bestaan. Een decennium geleden vrij bescheiden gestart, groeide de beurs intussen uit tot een vaste waarde. Vier dagen lang kunnen horecaprofessionals er nieuwe trends ontdekken, degusteren en relaties opbouwen. In tegenstelling tot veel andere horecabeurzen vindt die van Bredene niet in het najaar plaats maar in het voorjaar. Het toeristisch seizoen aan de kust begint immers met de paasvakantie en dan is een beurs in februari ideaal. Voor deze jubileumeditie pakken de organisatoren uit met een gloednieuwe etagetent. Hierdoor kunnen ze nog meer standhouders verwelkomen. Dit jaar zijn er dat 170 en daarmee is de beurs ook volzet.
De standhouders zijn zodanig geselecteerd dat men de bezoeker een divers en kwalitatief aanbod kan presenteren: voeding, apparatuur, drank, dienstverlening…

Het brouwersdorp loont elk jaar de moeite. Ook vis en schaaldieren komen in deze beurs aan de kust goed aan bod. Bredene introduceert ook de eerste editie van Chef’s Dating. “Daarmee boort de Horecabeurs een nieuw segment uit de horecawereld aan. Chef’s Dating wordt een bijzondere ontmoeting tussen chef en product, tussen chef en nieuw management en technologie. Met de lancering van Chef’s Dating brengen we een exclusieve en innovatieve toets aan de Horecabeurs”, klinkt het bij de organisatie.

Uiteraard is er ook nu weer een uitgebreid randprogramma. Dat is nog niet helemaal bekend. Wel staat vast dat er op 20 februari om 10 uur een infosessie over arbeidsrecht voor de horeca is, gegeven door Horeca Vlaanderen. In tijden van flexijobs en witte kassa’s zeker interessant.
Een dag later is er een startersopleiding met Filip Nicasi, zaakvoerder van Horeca Partners. Nicasi heeft jarenlange ervaring in de management- en communicatiesector specifiek voor horeca. Een opleiding die niet louter gericht is op theorie. Hij legt het accent op praktische en haalbare tips bij het opstarten van een horecazaak.

De beurs is toegankelijk mits registratie vooraf via de website, aan de hand van de registratiecode vermeld op de uitnodigingskaarten die bij de exposanten verkrijgbaar zullen zijn. Registreer zeker op voorhand, dan betaal je een toegangsprijs van 15 euro. Zonder uitnodiging bedraagt de toegangsprijs 50 euro.

www.horecabeurs.be