Het nieuwe Corbie Hotel aan de Ring in Lommel opende in november. De familie Koch, die al Corbie Hotels uitbaat in Mol, Geel en Lommel-Centrum, investeerde 7 miljoen in het nieuwe hotel, dat zich vooral richt tot een zakelijk cliënteel. Voor de eerste nacht op zaterdag 25 november organiseerde reisorganisatie Happy Weekends een ‘testnacht’ aan een gunsttarief. De gasten kregen bij het inchecken een checklist waarop ze opmerkingen konden noteren.

Bij de opening telt het hotel 27 kamers, verspreid over 3 verdiepingen. Tegen februari 2018 zal het volledig klaar zijn en dan zijn er 47 kamers, waarvan 20 gemeubelde appartementen voor een langere verhuur. Er worden 5 mensen deeltijds tewerkgesteld.

Het nieuwe hotel ligt goed bereikbaar langs de Ringlaan en beschikt over een ondergrondse parking. Het zal 3 sterren dragen. “Omdat we geen 24/24-receptie hebben, zijn het er geen 4. Voor het overige beantwoorden we aan het comfort van een 4-sterrenhotel”, aldus Jan Baptist Koch.

Bij de bouw werd rekening gehouden met duurzame technieken. Zo is het nieuwe TripleAqua-klimaatsysteem geïnstalleerd voor het energiezuinig verwarmen en koelen van de kamers en de andere ruimtes.

 

www.corbie.be

www.happyweekends.be