De Franse culinair criticus Christian Millau, die samen met Henri Gault de befaamde Nouveau Guide Gault&Millau opstartte, is op 88-jarige leeftijd overleden. Hun gids, die thans in 12 landen verspreid wordt, is toonaangevend op het vlak van de ‘Nouvelle Cuisine’, die vooral steunt op eenvoudige bereidingen, verse ingrediënten en de opmaak van het bord. Veel chefs volgen deze basisprincipes en de gastronomische wereld zal de grondlegger van deze gerenommeerde gids missen. Hij zou voor altijd zijn stempel blijven zetten op de ‘Nouvelle Cuisine’ en de pijlers waarop die keuken berust.

Millau, die met zijn ware naam Christian Dubois-Millot heette, begon zijn carrière in 1947 als journalist. Hij werkte gedurende decennia voor Le Monde, L’Express en Le Point. In 1969 start hij dan met zijn vriend en collega Henri Gault, met wie hij toen reeds gedurende 11 jaar gastronomische recensies schreef, een maandelijks magazine, dat in 1972 een jaarboek werd.

www.gaultmillau.com