Ingrediënten
-
300 g chocolade om te smelten au bain-marie
-
200 g eigeel
-
150 g suiker
-
370 g opgeklopt eiwit
-
175 g suiker
-
1 l 3/4 opgeklopte room
bereiding
De chocolade laten smelten au bain-marie. Het eigeel en de suiker vermengen en dit dan met de gesmolten chocolade mengen. Klop het eiwit op en voeg 175 g suiker toe. Met de chocolade mengen in twee keer. Eindigen met de 3/4 opgeklopte room. Het geheel mengen en in een spuitzak doen voor het dresseren.
Garnituur (voorbeelden)
Frambozencoulis, frambozen (in de zomer)
Hazelnootcrumble: 200 g hazelnootpoeder, 200 g suiker, 200 g boter.
Het geheel mengen en bakken op 150 °C gedurende 25 tot 30 minuten. U kunt er gekonfijte sinaasappels aan toevoegen.
Speculoos/passiefruit, gekonfijte sinaasappel, kalamansi, …
Goed om weten: al het zuur fruit, de citrusvruchten past heel goed bij zwarte chocolade.