Ingrediënten

  • 300 g chocolade om te smelten au bain-marie

  • 200 g eigeel

  • 150 g suiker

  • 370 g opgeklopt eiwit

  • 175 g suiker

  • 1 l 3/4 opgeklopte room

bereiding

De chocolade laten smelten au bain-marie. Het eigeel en de suiker vermengen en dit dan met de gesmolten chocolade mengen.  Klop het eiwit op en voeg 175 g suiker toe. Met de chocolade mengen in twee keer. Eindigen met de 3/4 opgeklopte room. Het geheel mengen en in een spuitzak doen voor het dresseren. 

Garnituur (voorbeelden)

Frambozencoulis, frambozen (in de zomer)

Hazelnootcrumble: 200 g hazelnootpoeder, 200 g suiker, 200 g boter.

Het geheel mengen en bakken op 150 °C gedurende 25 tot 30 minuten. U kunt er gekonfijte sinaasappels aan toevoegen.

Speculoos/passiefruit, gekonfijte sinaasappel, kalamansi, …

Goed om weten: al het zuur fruit, de citrusvruchten past heel goed bij zwarte chocolade.