Ingrediënten

voor de heldere bouillon van het huis

  • Grijze garnalen
  • 1 kg afval van garnalen
  • ½ kg groenten in kleine blokjes (wortel, selder, ui)
  • 1 bosje tijm, laurier, peterselie, 1 l water
  • Kruiden, peper, Espelette peper, 4 stuks steranijs,
    2 kruidnagels, 20 cl Sherry Dry Fino, 10 cl olijfolie

bereiding

De karkassen van de garnalen kleuren in olijfolie. De groenten laten zweten en vervolgens de kruiden toevoegen. De Sherry toevoegen en flamberen. 1 liter water toevoegen en aan de kook brengen. 1 uur laten trekken.

Verder op smaak brengen met zout, peper, Espelette peper. Nog 5 minuten laten trekken.

Door een fijne zeef halen of, beter nog, door een zeefdoek.

Tips

Vergeet niet je kroketten te vergezellen. Zo komt de smaak beter tot uiting en wordt het vet gevoel verminderd. Bovendien is het een originelere presentatie en zullen uw tafelgenoten des te meer genieten.

Andere mogelijke bijgerechten voor
Kaaskroketten: een groentebouillon
Kroketten van Mechelse koekoek: een gevogeltebouillon
Palingkroketten: dashibouillon