Elk jaar organiseert Aramark de Chef’s Cup Europe. Om de Belgische kandidaat af te vaardigen vond in het PIVA in Antwerpen een Chef’s Cup Benelux plaats met als winnaar Charles Henri Bernard van de site CSSF (Commission de Surveillance du Secteur Financier) in Luxemburg.

Naar jaarlijkse gewoonte ging Aramark Benelux ook dit jaar weer op zoek naar een deelnemer die voor de Benelux aan de Aramark Chef’s Cup Europe mag deelnemen. Deze wedstrijd vindt later op het jaar plaats in Barcelona. Vorig jaar vond de Benelux editie onderdak in Hotelschool Ter Duinen in Koksijde, dit jaar was de Antwerpse PIVA aan de beurt als gastheer voor de wedstrijd.

“Iedere chef die bij Aramark werkt, mag zich voor de wedstrijd kandidaat stellen”, aldus Michiel Bogaerts, regioverantwoordelijke bij Aramark. “De chefs gaan echt om te winnen. Ze krijgen eerst een ingrediëntenlijst, en moeten daarmee een menu van drie gangen bereiden. Naast de producten die op de lijst staan, mogen de chefs ook andere producten, meestal regionale, gebruiken. Een jury selecteerde daaruit zeven kandidaten die elk werden geassisteerd door een commis die ook uit de rangen van Aramark komt.”

Vriendelijke competitiegeest

Voor de werknemers van Aramark, actief in de sector van de catering in ondernemingen, woonzorgcentra, scholen en ziekenhuizen, is de wedstrijd een opsteker. Zo serveren de 900 medewerkers in België dagelijks ruim 40.000 maaltijden. Het bedrijf bestaat intussen 75 jaar en telt in totaal 270.000 medewerkers in 19 landen.

“Dergelijke wedstrijden zijn erg motiverend en bovendien een goede manier om een vriendschappelijke competitiegeest aan te wakkeren. In feite gaat het om een project van de Europese HR-directie van Aramark. Het is de bedoeling om onze chefs de kans te geven te tonen wat ze in hun mars hebben. Chefs zijn mensen met passie, en ze willen graag eens hun kunnen laten zien. Dat is niet evident binnen de budgetten van de catering en rekening houdend met de reglementering. Op deze wedstrijd kunnen ze eens echt voluit gaan”, zegt Michiel Bogaerts.

“De kandidaten moeten trouwens ook niet alleen een menu voorstellen, maar ook een motivatiebrief bij hun dossier voegen. Het is voor ons erg belangrijk om deze wedstrijd te organiseren, want het toont onze kwaliteit op de markt. Het kadert ook binnen onze missie: culinair het verschil maken.”

Winnaar: Charles Henri Bernard

De zes kandidaten waren:

 • Abdellah Oulad Seghir (Flying team)
 • Peter Vogeleer (Audi)
 • Frederik Rop (NAVO)
 • Marco Nienhuijs (Triamant)
 • Alexis Vidal (Pictet)
 • en de uiteindelijke winnaar Charles Henri Bernard (CSSF), die later op het jaar in april de Benelux in Barcelona mag vertegenwoordigen.Het menu van de winnaar:

 • Voorgerecht
  Cromesqui de crevettes grises / jus de carcasses / mains de bouddha confite / émulsion gingembre
 • Hoofdschotel
  Suprême de pigeon cuit à basse température / purée de topinambour / rutabaga glacé / chips de panais / sauce truffe
 • Dessert
  Tartelette framboise / glace choco-betterave / meringue / tuile et poudre de betterave


www.aramark.be