Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 12 witte asperges
  • 4 groene asperges
  • 4 grote langoustines
  • 4 hardgekookte eieren
  • Gehakte peterselie
  • 3 sneetjes Ardense ham
  • Filet met kookroom

 

bereiding

6 witte asperges schillen en in kokend gezouten water blancheren. Zodra de asperges gaar zijn, ze met het kookvocht mixen. Een bechamelsaus maken met dit mengsel en een vooraf gemaakte roux. Er de hardgekookte eieren, gehakte peterselie, nootmuskaat, zout, peper en de sneetjes gerookte Ardense ham toevoegen. Zodra het mengsel stevig genoeg is,  het in de diepvriezer zetten in de gewenste vorm. Het bevroren mengsel paneren (bloem/eiwit/panko) en het in de friteuse bakken.

De langoustines, aan elke kant, in een zeer hete pan gedurende 30 seconden snacken.

Beide soorten asperges schillen en ze in dunne plakjes snijden, daarna een salade maken met de groene en witte asperges. Op smaak brengen.

Een aspergecoulis maken. De asperges koken en ze met de kookroom bevochtigen. Mixen en op smaak brengen (zout, peper, nootmuskaat). Zorg voor een goede consistentie.

Op een bord schikken naar wens.

Wijntip

Chablis Sainte Claire, Jean-Marc Brocard