INGREDIËNTEN

Voor 4 personen

  • 2 aubergines
  • Enkele kerstomaatjes
  • 2 mooie rode ponen
  • 200 g daslook
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 300 g druivenpitolie
  • 50 g pijnboompitten

bereiding

Auberginekaviaar
De aubergines in de oven bakken op een lage temperatuur. Na het bakken het vruchtvlees  verwijderen en het met een olie gemarineerd met Japans zeewier en gedroogde bonito mengen. Zout en peper toevoegen.
De kerstomaatjes gedurende 30 minuten bakken in een oven op 90°C en ze op smaak brengen (olijfolie, grof zout, peper en Provençaalse kruiden).

De rode poonfilets 30 seconden aan elke kant bakken in een pan op een hoog vuur.
De daslookblaadjes over een gefilmd bord verdelen en ze met olie bestrijken met een penseel. Ze laten drogen in de magnetron op 800 watt gedurende 2 minuten.

Een pesto maken met de pijnboompitten, de Parmezaanse kaas, de druivenpitolie, het daslook, zout en peper. Op een bord schikken naar wens.

Wijntip

Domaine de l’Ile, Côtes de Provence Blanc, BIO