Ingrediënten

300 g bloem, 2 eetlepels suiker, 4 eieren, 100 g boter, 1 blokje biergist (25 g), 1 snufje zout, 150 ml rum, de schil van 1 citroen, 1 plakje gevriesdroogde mango

 

Bereiding

Voor de montage: Crème anglaise, slagroom, aardbeien, bosvruchten en gevriesdroogde mango. Doe de eieren, de suiker, de boter, het zout en de gist in een keukenrobot en mix goed. Voeg de bloem toe en mix gedurende 10 min. tot een homogene gladde massa. Laat het deeg 30 min. rijzen, bewerk het opnieuw door de robot een paar sec. aan te zetten en doe het deeg vervolgens in een vorm voor baba. Laat het deeg opnieuw 30 min. rijzen, of totdat het in volume is verdubbeld, en laat het gedurende 10 min. bakken in een oven op 220°C, verlaag vervolgens de temperatuur tot 180°C en laat nog eens 25 min. bakken. 

Met de Bimby: Doe de eieren, de suiker, de boter, de gist en het zout in de kom: 30 sec. op snelheid 7. Voeg de bloem toe en kneed: 30 sec. op snelheid 7. Laat het deeg
30 min. rijzen in de kom. Bewerk het deeg opnieuw 10 sec. op snelheid 7 en doe het in een ronde vorm. Laat het deeg nog een uur rijzen of totdat het in volume is verdubbeld, laat het gedurende 10 min. bakken in een oven op 220°C, verlaag vervolgens de temperatuur tot 180°C en laat nog eens 25 min. bakken. Bij het serveren: verwijder de citroenschil, dompel het gebakje in de rum en versier het met Engelse crème, slagroom, aardbeien, bosvruchten en een plakje gevriesdroogde mango.

 

Wijntip

ARGENTO – PROSECCO D.O.C. EXTRA DRY

Deze prosecco heeft elegante bubbels met een prachtige strogele kleur die vanzelf uitnodigt tot genieten. Deze wijn met 100% Glera (de historische naam van prosecco) ondergaat een vinificatie in ‘stainless steel’ vaten en een tweede fermentatie volgens de ‘Charmat’ methode. De wijn doet denken aan wit fruit met een luchte toets van citrus. De florale aroma’s complementeren de harmonieuse smaak met een zachte aciditeit. Heerlijk om alleen te drinken als aperitief maar ook bij voorgerechten met vis.