Ingrediënten

4 ossenhaasjes, 4 dunne plakjes spek van Colonnata, 40 g boter, 400 g gemengde paddenstoelen, 1 teentje knoflook, 2 glazen rode merlot wijn, extra vierge olijfolie, verse peterselie, een snufje zout, peper van de molen, bieslook, verse kruiden, aardappelen, asperges, wortelen, courgettes, fijngehakte amandelen

 

Bereiding

Maak de paddenstoelen schoon met een vochtige doek, schraap de aarde ervan af, verwijder de onderkant van de steeltjes en snijd de paddenstoelen in reepjes. Laat het fijngehakte teentje knoflook bakken in een scheut olie.

Voeg de paddenstoelen toe, kruid met zout, meng en laat ongeveer 10 min. bakken totdat al het nat eruit gekomen is. Voeg aan het einde van de baktijd een handvol gehakte verse peterselie toe. Vouw de plakjes spek en wikkel ze om het vlees. Zet ze vast met keukendraad. Pers enkele
peperkorrels op het oppervlak van de ossenhaasjes. Laat de boter smelten in de pan, laat de ossenhaasjes aanbraden aan beide kanten, voeg zout toe, snijd ze en houd ze warm. Blus het kooknat met rode wijn en laat het op een hoog vuur indikken. Giet de wijnsaus in een presentatieschaal, leg de ossenhaasjes erin en bedek deze met paddenstoelen. Garneer met in de oven gebakken aardappelen in de vorm van paddenstoelen, courgettes, groene en witte asperges, wortels en gehakte amandelen. 

 

Wijntip

B.S.T. – CABERNET SAUVIGNON & MERLOT

Deze wijn gemaakt met Cabernet Sauvignon en Merlot druiven wordt ‘Baby Supertuscan’ genoemd omdat hij in tegenstelling tot de Senior Supertuscan wijn enkel in ‘stainless steel’ vaten rijpt. Dit leidt tot een aangenaam drinkende, frisse wijn met de nodige zachtheid in het smakenpalet vol fruitige hints. De kleur van de wijn is purperrood met heldere reflecties. In de neus vinden we onder meer rood fruit terug. Een mooie begeleider bij onder meer pizza Napoletana, charcuterie, finger food en street food.