Ieder jaar in, worden de beste bieren verkozen op de World Beer Awards per categorie.  Dit jaar mag Brouwerij De Brabandere terug verschillende prijzen in ontvangst nemen! Bavik Super Pils, vorig jaar al winnaar van deze prestigieuze award, heeft voor een internationale jury opnieuw de gouden medaille gekregen en werd verkozen als Country Winner. Ook Demi de Mêlée won een gouden medaille en werd Country Winner in de categorie Belgian Style Blonde.

Bavik Super Pils

Het is zeer uitzonderlijk dat dezelfde pils tweemaal na elkaar de bekroning van ‘Beste Pils van België’ ontvangt. “En dat maakt ons dubbel zo trots”, stelt Sales en Marketing Directeur Stijn Vermoere. Het bier kreeg van de jury meer punten dan bijvoorbeeld Cristal-Alken. “Alle bieren worden blind geproefd en beoordeeld door bierkenners en bierjournalisten van over de hele wereld”, verduidelijkt Stijn Vermoere. Daarom zijn de World Beer Awards internationaal hoog aangeschreven en worden ze beschouwd als de Oscars onder de bierprijzen. Bavik Super Pils neemt het als beste pils van België nu op tegen de winnaars uit andere landen en maakt kans op de titel Beste Pils ter Wereld.

Brouwerij De Brabandere houdt al jarenlang vast aan hun brouwproces alsook aan hun recept. “Men kan dus stellen dat het uniek brouwproces van deze Super Pils het verschil maakt”, zegt meester-brouwer Pieter Maes.

Demi de Mêlee

Demi de Mêlee, een blond bier van 5,9% dat ontwikkeld werd voor de Franse markt maar ook in België heel wat fans kan overtuigen, werd Country Winner in de categorie Belgian Style Blonde. Daar troefde het onder meer Duvel en Blonden Os af. Het is de eerste maal dat dit bier werd ingeschreven voor een internationale competitie en is het onmiddellijk raak.

World Beer Awards!

De World Beer Awards is een jaarlijkse internationale biercompetitie in verschillende categorieën. De jurering gebeurt in Azië, Europa en Amerika, waarna de beste bieren uit elk land het in een finale tegen elkaar opnemen. Dit jaar namen meer dan 2.500 bieren deel uit meer dan 55 landen.

Brouwerij De Brabandere

Brouwerij De Brabandere, opgericht in 1894, kan terugblikken op een rijke geschiedenis maar kijkt met evenveel vertrouwen naar de toekomst. Hun rijk assortiment bieren bestaat onder andere uit Bavik Super Pils, Kwaremont, Wieze Tripel, Wittekerke en Petrus Sours. Beschouw deze karaktervolle bieren gerust als erfgoed: gemaakt met traditioneel vakmanschap, authentieke ingrediënten en… veel liefde.

Meer info via www.baviksuperpils.be