Horecaevenementen voor Nederland en België

De horecabezoeker kijkt graag over de grenzen. Het is daarom belangrijk voor ondernemers om bij te blijven. Folie Culinaire en BBB Maastricht zijn de ideale oriëntatieplekken.

Noteer maandag 9 t/m woensdag 11 oktober in uw agenda. Dat zijn de dagen van BBB Maastricht en Folie Culinaire in MECC Maastricht.

BBB Maastricht, sinds 1954, is de oudste horecabeurs van Europa en een belangrijk internationaal (Benelux) vakevenement voor horecaprofessionals, mede door de dynamische grensstad Maastricht. De beurs biedt u 400 exposanten, demonstraties, proeverijen, wedstrijden en workshops op 20.000 m2 beursoppervlak. Maak kennis met nieuwe producten en ingrediënten (food en non food), technieken, bereidingswijzen, technologieën, inrichting en meer.

BBB Maastricht is opgebouwd uit vier thema’s, elk aangekleed en ingericht conform het thema:

  • Beverage Beach met vernieuwende dranken en drankconcepten;
  • Food Forest met nieuwe gerechten en authentieke smaken;
  • Variety Valley voor non food, brancheverenigingen en meer;
  • Folie Culinaire, het exclusieve evenement voor de internationale gastronomie.

 

BBB Maastricht trok in 2016 13.912 bezoekers, die de beurs beoordeelden met 8,2/10.

Folie Culinaire

Folie Culinaire bestaat vijf jaar en is het internationale gastronomie-event voor culinaire professionals uit het hogere en topsegment. Geniet van inspirerende kookdemonstraties door gerenommeerde chefs, met exclusieve producten en de nieuwste trends in de gastronomie. Maak ook kennis met de unieke Ierse Harty-oesters en producten van boven de luchthaven Schiphol afgeschoten wilde ganzen.

Vorig jaar presenteerden 20 gerenommeerde chefs uit tien landen hun talenten. Ook nu is er weer een indrukwekkende line-up met onder andere Leonor Espinosa uit Columbia. Zij presenteert verrassende gerechten uit haar land, van mieren tot kaaiman en authentieke dranken van gefermenteerde cocabladen en andere planten uit de diepe jungle. Haar dochter is sommelier in haar restaurant. Leonor reist het hele jaar door het land op zoek naar vergeten keukens en gerechten van volksstammen. Haar restaurant in Bogota behoort tot de top 100 restaurants in de wereld.

Andere bekende koks die hun kookkunsten vertonen: Alexandre Dionisio (La Villa in the Sky**, Brussel), Jarno Eggen (De Groene Lantaarn**, Zuidwolde), Cécile Farkas (Creations by Cecile, patisserie, Bouillargues) en nog een aantal meer.

Er is een ‘Farmers Market’ met kleinschalige producenten van exclusieve producten en een VIP‑programma, uitsluitend voor chefs met 1 of meer Michelin‑ster(ren) uit Nederland en België.

België

België is ruim vertegenwoordigd, met onder andere een eigen paviljoen van IJV-IFAS, met partners Flanders Investment & Trade, Food.be en Horeca Vlaanderen. Daarnaast zijn diverse vakmedia en horeca- en koksverenigingen aanwezig. Tot de deelnemende Belgische standhouders behoren de brouwerijen Chimey, Lindemans, Halve Maan, Het Anker, Kwaremont en Van Honsebroeck en bedrijven als Duni, Koffie Rombouts, Van Reusel, HVD (wafelijzers), Lutosa, La William en Baeten Vinopolis.

www.bbbmaastricht.nl

www.folieculinaire.com