Barbecuelegende Peter De Clercq opent samen met zijn dochter Axelle de delicatessenwinkel Lecker by Elckerlijc. Je proeft én koopt er Belgische streekproducten als bieren en honing en geitenkaas, maar evengoed ambachtelijke charcuterie, huisgemaakte worst, kruidenmengelingen, bereide maaltijden of seizoensgroenten als pompoen en courgetten uit de moestuin van de chef. Peter creëerde samen met de bekende Brugse chocolatier Oliver Van Nueten vijf unieke pralines met een grill -en rooksmaak. Die smaakbommen zijn exclusief en in een mooie geschenkverpakking te koop bij Lecker by Elckerlijc.
Naast auteur van verschillende barbecue-boeken, de titel van wereldkampioen barbecue, grillexpert én presentator – binnenkort zie je hem opnieuw aan het werk in het tweede seizoen van het VIER-programma ‘Grillmasters’ – is Peter De Clercq ook chef in zijn eigen grillrestaurant. Een plek waar de kolen van de Josper altijd branden en waar hij, samen met zijn twee dochters die ook in de zaak zitten, culinaire meesterwerkjes op tafel tovert. Het concept: respect voor de natuur en ‘back to basics’. Op de kaart enkel streek -en seizoensgebonden groenten, fruit en kruiden. Wie op de menukaart het ‘EF’-label spot, kan er van uit gaan dat het om eigen kweek gaat, zowel qua groenten als vlees.
Peters dochters Axelle en Naomi kregen het kooktalent en ondernemersinstinct mee van hun papa. In het verleden had Axelle al een eigen pop-uprestaurant en baatte ze al een zomerbar uit. Naomi draait mee in de zaal in Elckerlijc, het restaurant van hun ouders. Axelle is nu verantwoordelijk voor ‘Lecker by Elckerlijc’: ze zorgt voor het assortiment en zal de winkel runnen. Bedoeling is dat de twee dochters later de zaak van hun ouders verderzetten.

 www.facebook.com/LeckerByElckerlijc