Ingrediënten

voor 18 stuks

  • 125 g Basmatirijst in een kookzakje
  • ½ l kokosmelk
  • ½ vanillestokje
  • 20 g suiker (indien gewenst)
  • Tempura
  • Coulis van Leopold cuberdon (Belgische specialiteit)
  • Ijs met amandelmelk

bereiding

Het koken van de rijst de dag voordien beginnen. Net als voor rijstpap, moet de Basmatirijst opzwellen. De rijst in de kokosmelk bereiden met het vanillestokje en suiker naar eigen smaak (1).

De doorgekookte rijst laten afkoelen in het kookzakje om te zwellen.

De koude rijst nemen en er kubusjes van 2 cm van maken. Ze in de tempura dopen en ze in arachideolie bakken. Een karamel goudbruin laten  worden in een antikleefpan en de gefrituurde rijstblokjes snel karamelliseren.

De gefrituurde rijstblokjes midden op het bord leggen met een bol ijs met amandelmelk en een streepje coulis van Leopold cuberdon. Onmiddellijk opdienen.

Tip van Jean Callens (1):

De suiker is een persoonlijke keuze. Ik vind zelf dat de coulis, het karamelliseren en het ijs voor een voldoende zoete smaak zorgen.

Wijntip

Muscat de Rivesaltes,
Gérard Bertrand