Ingrediënten

voor 4 personen

  • 16 mooie Belgische aardbeien
  • +/- 2 eetlepels suzetteboter (1)
  • Frambozencoulis
  • 20 peperbolletjes gespoeld in koud water
  • 1 teug Ricard of Grand-Marnier
  • Vanille-ijs

bereiding

De aardbeien wassen en ontdoen van het kroontje. In twee snijden en reserveren.

De Suzetteboter smelten in een pan van ideaal formaat. Als de boter gesmolten is, de peperbolletjes pletten, de Ricard en 2 eetlepels frambozencoulis.

Als dit alles een mooie homogene massa vormt en op het kookpunt is, de aardbeien toevoegen. De aardbeien lichtjes fruiten, zodat ze niet tot moes koken. De resterende peperbolletjes toevoegen en flamberen. Opletten dat u dit niet doet onder een werkende dampkap. Onmiddellijk opdienen op een bol vanille-ijs. De aardbeien, de saus en de groene peperbolletjes gelijkmatig verdelen.

Toelichting van Jean Callens (1):

Een variant op een van de meest symbolische desserts van het restaurant “Chez Callens” (geopend in 1920 in Brussel).

Wijntip

Gamay des Coteaux d’Ancenis,
Domaine des Genaudières