Belgische koeriers het meest geïnteresseerd in bijscholing

In de afgelopen 10 maanden hebben bijna 230 koeriers in België zich ingeschreven voor OpenClassrooms, een gratis onlinetrainingsplatform. Deliveroo werkt samen met OpenClassrooms om gratis onlinetrainingen aan te bieden aan koeriers zowel in België als wereldwijd, met een breed scala aan verschillende trainingsprogramma’s. Dit is het hoogste aantal inschrijvingen ter wereld, ver boven het wereldwijde gemiddelde van 178 koeriers per land. Met de uitbreiding van het OpenClassrooms-pakket wordt verwacht dat dit aantal nog verder zal stijgen. Het doel is om de professionele ontwikkeling van de koeriers te bevorderen en hen waardevolle vaardigheden voor de arbeidsmarkt mee te geven. Wereldwijd hebben 2.700 koeriers toegang gekregen tot meer dan 3.200 cursussen op OpenClassrooms en werden 11.500 uren opleiding gevolgd. In totaal werden 260 certificaten behaald. De populairste cursussen voor Belgische koeriers zijn webdesign, waarbij je de basisprincipes van het coderen met Javascript leert, het bouwen van je eerste webpagina’s met HTML en het begrijpen van het web.

Dankzij de samenwerking tussen OpenClassrooms en Deliveroo genieten de koeriers van gratis en onbeperkte toegang tot de opleidingen om hun loopbaanontwikkeling te ondersteunen. Het platform is ontworpen door OpenClassrooms samen met professionele trainers. Door zich aan te melden en een online-opleiding af te ronden, krijgen de koeriers een certificaat dat ze kunnen voorleggen tijdens sollicitaties wanneer ze op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging.

In Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland en Australië, waar de wetgeving het voor platforms mogelijk maakt om nog verder te gaan, biedt Deliveroo ook beurzen en toegang tot bachelordiploma’s aan. Een van de prioriteiten van Deliveroo in België is om nauw samen te werken met toekomstige regeringen en hen aan te moedigen een kader te creëren waarin de flexibiliteit van zelfstandige koeriers geen belemmering vormt voor de zekerheid die de platforms willen geven. Ook wil Deliveroo de koeriers toegang geven tot bijkomende voordelen, zoals verdere ontwikkeling door opleidingen.