Romance Chocolate haalt brons op International Chocolate Awards

 Het Belgische merk Romance Chocolate haalde brons bij de eerste deelname aan de International Chocolate Awards met haar vegan chocolade. Dit gebeurde inde categorie ‘Micro-batch – Plain/origin dark chocolate bars’. Met deze derde plaats behaalde Romance Chocolate een ticket voor de wereldfinale die in oktober plaatsvindt in Firenze.

Romance Chocolate werkt volledig volgens het bean-to-bar concept. Hierbij ligt de nadruk op een artisanale chocoladeproductie volgens een verfijnd en kleinschalig vakmanschap. Romance Chocolate werkt hiervoor in een korte keten met lokale cacaoboeren en vertrekt rechtstreeks vanuit de meest kwalitatieve cacaobonen.  “Het resultaat is een 100% ethisch verantwoorde, volledig plantaardige chocolade op basis van biologisch geteelde cacao. Respect voor de planeet komt bij ons op de eerste plaats”, aldus bezieler Bart Roman. Romance Chocolate nam voor de eerste keer deel aan de wereldwijd toonaangevende International Chocolate Awards. De jury kon de Belgische vegan chocolade erg smaken en kende een bronzen medaille toe. Het bedrijf is daarmee de enige in de categorie van chocolade met minder dan 70% cacao die een prijs won: “Om op artisanale wijze 100% plantaardige chocolade te maken die beantwoordt aan de hoogste kwaliteitsvereisten, zijn de meest kwalitatieve producten en topvakmanschap van groot belang. De prijs is een bevestiging dat we goed bezig zijn. We hopen dat we in de toekomst nog veel chocoladeliefhebbers van over heel de wereld te kunnen verlekkeren met onze duurzame bean-to-bar creaties”,zegt Bart Roman. De jury van experten, food journalisten, sommeliers en patissiers was in het bijzonder onder de indruk van de opmerkelijke opgang van artisanale lokale chocolademakers uit België en Groot-Brittannië die het grootste aantal prijzen in de wacht sleepten. De organisatie gaf aan dat de kwaliteit van de Europese inzendingen dit jaar hoger lag dan anders, wat de winst van Romance Chocolate extra uniek maakt.