De beste pizzaiolo’s van het land gaan pizza’s bakken voor het goede doel. Dat kondigt Kaasbrik aan, kaasproducent en organisator van de wedstrijd ‘Pizzaiolo van het jaar’. Ze zullen eind januari zorgen voor een ‘warm’ nieuwjaar voor 200 kansarmen in Brussel; en dit onder de naam ‘Pizza’Don – Dona una Pizza, ricevi un Sorriso’ of ‘geef een pizza, krijg een glimlach’.
Het pizzadiner wordt georganiseerd in samenwerking met Poverello op maandag 21 januari in Brussel. De precieze locatie wordt later bekend gemaakt.
Met ‘Pizza’Don’ krijgt het tienjarig bestaan van ‘Pizzaiolo van het jaar’ een feestelijke toets. Deze ongewone actie door Kaasbrik werd voorgesteld tijdens Horeca Expo.

Geef een pizza en krijg een glimlach

“Na 10 jaar pizzabakwedstrijden vonden we het tijd om met iets speciaals uit te pakken. Om nu een lekkere warme maaltijd aan te bieden aan 200 minder begoede medemensen, hebben we de volledige medewerking van pizzaiolo’s. Die waren er dadelijk voor gewonnen om hun schouders te zetten onder dit project. “ aldus Karlien De Turck.
Voor ze aan het bakken slaan, wordt aan elk van de deelnemende ‘Pizzaiolo’s van het jaar’ een reportage gewijd waarmee ze in de aanloop naar ‘Pizza’Don’ op social media en op www.pizzaiolovanhetjaar.be in de kijker worden gezet.

Dit jaar dus geen pizzabakwedstijd, wel nog de spaaractie die Kaasbrik elk jaar organiseert. Daarbij kunnen afnemers van zijn Mozzarella Pizzaiolo in België en Luxemburg, punten verzamelen voor mooie prijzen. Kaasbrik, de leverancier van Mozzarella Pizzaiolo, is gevestigd in Halen en is een van de weinige binnenlandse mozzarella-verdelers.