Woensdag 21 november werd op Horeca Expo door Agoria – Food Equipment het eerste Food Equipment Quality (F.E.Q.) beroepscertificaat uitgereikt aan de firma van Riel Grootkeukens uit Turnhout.  Intussen zijn al een vijftal aanvragen binnen om dit certificaat te behalen.
“Het FEQ certificaat is een belangrijk middel voor het verder professionaliseren van de sector van de grootkeukeninstallateurs. Het biedt die KMO’s de mogelijkheid om op een eenduidige wijze naar de prestaties van hun eigen organisatie te kijken”, aldus Bas van Montfoort, voorzitter van de bedrijfsgroep Food Equipment van Agoria.

“Het certificaat is voor de eindgebruikers van de professionele keuken een garantie dat bedrijven op een gestructureerde wijze werken, en voldoen aan hun verwachtingen”, zegt Alain Waeyenberg, Business Development manager van Agoria. Alle bedrijven actief in de sector van grootkeukens en aanverwante domeinen kunnen een aanvraag indienen. Het F.E.Q. certificaat kan aangevraagd worden door grootkeukeninstallateurs, maar ook door studiebureaus of bedrijven die zich enkel op dienst-na-verkoop richten.  Het is weliswaar een initiatief van bedrijfsgroep Food Equipment van Agoria, maar het staat open voor alle bedrijven actief in de sector.
De audit voor dit certificaat wordt uitgevoerd tijdens een bedrijfsbezoek dat een halve dag in beslag neemt met gerichte controles. Dit verslag gaat naar het technisch comité, dat bestaat uit neutrale leden uit de drie gewesten. Bij goedkeuring wordt een label voor een periode van twee jaar toegekend.
Het charter Food Equipment Quality omvat de gedragscode waaraan een bedrijf die een FEQ certificaat aanvraagt moet voldoen. Het is als het ware een momentopname of een foto van het bedrijf.

Voor meer informatie over het certificaat, en alle documenten om het F.E.Q-certificaat aan te vragen, ga naar www.feq.be.

Op de foto (van links naar rechts) Alain Waeyenberg, Bas van Montfoort, Frank van Riel, Matthias Spaepen, Pieter Meelberghs en Dirk van Riel