Liefhebbers van het Leuvense Würst, het geesteskind van TV-chef Jeroen Meus, kunnen dan toch nog van hun favoriete hap (lees opgewaardeerde hot dog) genieten.  De curatoren van Wurst hebben een akkoord bereikt om het concept en de vestiging in Leuven over te dragen aan 3 nieuwe ondernemers.

3 ervaren ondernemers

Het trio bestaat uit Hendrik Winkelmans, ervaren ondernemer (onder meer oprichter van fietswinkelketen’ fiets!’ die hij 2 jaar geleden verkocht), en 2 ex-collega’s en vrienden, Diedrik Tas en Frank Plasschaert.  Zij nemen de maker van de ‘haute dogs’ met ronkende namen als Belluci, Caesar Dog & Sauerkraut over.
De 3 waren al een heel tijdje fan en klant van de Würst hot dogs. Toen het in moeilijkheden bleek, staken ze dan snel de koppen bij mekaar om te kijken of ze geen oplossing konden bieden. Na overleg met de curator bleek dit trio het aantrekkelijkste voorstel te hebben.
Meer bepaald gaat de overname over de vestiging te Leuven, die rendabel is.  Voor de vestigingen in Antwerpen en Gent zoekt de curator een andere oplossing, los van het Würst concept.
Würst hoopt snel haar plek weer in te nemen in het food truck landschap, waar volgens de nieuwe eigenaars ook haar ziel ligt. Winkelmans woonde nog een jaar in New York en zegt: “Ik had toen al stilletjes de idee om de hot dog streetfood cultuur naar België te brengen. Het kwam er niet van en jaren later realiseerde Jeroen Meus zijn prachtige concept Würst”.  Wat dat betreft treedt Tas overigens in de voetsporen van zijn studie- en jaargenoot aan de KU Leuven, Thomas De Geest, die 11 jaar geleden al een consulting carrière opgaf om het succesvolle “Wafels & Dinges” in New York te lanceren.

Sterke band met Leuven

De ondernemers willen verder bouwen op wat Meus heeft neergezet: de ambachtelijke worsten naar een recept van Jeroen Meus en slager Filip Rondou om de hoek, de authentieke ambachtelijke broodjes zoals Jeroen die ontwikkelde in samenwerking met bio-bakkerij De Trog, de unieke recepten waar zelfs Europees een octrooi is op genomen.

De kersverse eigenaars hebben ook een sterke band met de stad. Diedrik Tas woont al heel zijn volwassen leven in Leuven. Voor Hendrik Winkelmans was het 7 jaar lang zijn tweede thuis tijdens zijn studies.  Zijn stamkroeg ‘de Rodin’s’, geen onbekende voor menig Leuvenaar, was toen gevestigd pal naast waar nu de Würst-vestiging zit.

Feestelijke heropening

De feestelijke heropening van de vestiging in Leuven is voor de nabije toekomst.  Het drietal is momenteel volop met leveranciers en personeel aan het werk om zo snel mogelijk weer open te kunnen gaan. Het trio zal de komende dagen de precieze datum communiceren.  “We gaan ervoor zorgen dat de Leuvenaar ons niet hoeft te missen tijdens de in Leuven altijd oergezellige kerstperiode”, aldus Plasschaert.