Frankrijk, met Thibaut Ruggeri van Maison Lenôtre, won de 14de editie van de wedstrijd Bocuse d’Or tijdens de Sirha in Lyon. Daarmee werd de zegereeks van de Skandinavische landen onderbroken. Deze wedstrijd wordt aanzien als het officieuze wereldkampioenschap voor koks.

Ruggeri won de gouden trofee en een som van 20.000 euro. Tweede was Denemarken met Jeppe Foldager die de zilveren trofee en 15.000 euro mee naar huis kreeg, brons en 10.000 euro was er voor de derde, Noriyuki Hamada uit Japan.

Verder was er nog een aantal bijzondere prijzen, zoals deze voor het beste visgerecht voor Noorwegen, en voor de beste vleesbereiding voor het Verenigd Koninkrijk.

De Belgische deelnemer Robrecht Wissels van Belgocatering kon helaas geen trofee mee naar huis brengen, hij eindigde elfde ondanks het feit dat zowel Belgocatering als het Belgische Bocuse-organisatieteam met Peter Goossens geen moeite gespaard hadden om hem voor te bereiden. Matthijs Vanheule, de zoon van Philippe Vanheule van Hof ter Eycken in Ninove, was zijn commis.

Voor de Fransen was het een feesteditie: ze wonnen ook de ‘Coupe du Monde de la Patisserie’ vóór Japan en Italië.