Ingrediënten
Wholewheat bulgur (Artisan), Oreo crumble, basilicum, vanillesaus, balsamicosiroop, Délice Sucré Butterscotch (Maître Jopil), verse gember
Bereiding
Kook de bulgur en laat afkoelen. Meng deze met de crumble, siroop en wat gehakte gember. Mix de vanillesaus met basilicum, week de koekjes kort in deze saus. Leg enkele koekjes op een bord, en daarop een flinke schep bulgur. Werk af met de butterscotch, basilicumblaadjes en enkele gesneden koekjes.
Wijntip
Vigneti Zabù, Il Passo Verde, IGP Terre Siciliane, 2016
De opbrengst van de nero d’Avola-druiven voor deze biologische wijn uit Sambuca di Sicilia (Agrigento) wordt bewust laag gehouden. Lange fermentatie met schilcontact levert een rijke kleur en aroma’s. Daarna worden de druiven geperst en veroudert de helft gedurende ongeveer 6 maanden in barriques en de andere helft in betonnen tanks waar een malolactische gisting plaatsvindt. Diepe robijnkleur met een boeket van rood en donker fruit, specerijen en eucalyptus. Volle mond met zeer lange afdronk. Ideaal bij lang gerijpte kaas, rood vlees en wild.
