Ingrediënten

600 g courgettes, 400 g prei, 400 g wortelen, 60 g olijfolie, 160 g gele tomaten, 120 g oranje en rode kerstomaatjes, 60 g zwarte olijven, 40 g sjalotten,1 teentje knoflook, 4 burrate van 125 g, gele en oranje tomaten, kleine basilicumblaadjes en verse kruiden

 

Bereiding

Was en schil de courgettes, prei en wortels en verwijder de uiteinden. Snijd de groenten in dunne reepjes, zoals spaghetti. Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag en laat er de fijngehakte sjalotten gedurende 10 min. in slinken. Voeg de olijven en een beetje water toe. Laat
10 min. verder koken. Verwarm intussen in een andere pan met antiaanbaklaag een scheut olie en gepelde knoflook op een hoog vuur. Snijd de kerstomaatjes en laat ze even sauteren in de pan. Meng beide bereidingen in dezelfde pan en bind alles. Voeg de spaghetti van groeten toe en laat deze sauteren op een hoog vuur. Voeg een deel van de basilicumblaadjes toe. Kruid met zout en peper.

Vorm een nestje van de spaghetti op een bord, voeg de kerstomaatjes en burrata toe en garneer met gehakte kerstomaatjes en basilicum. 

Wijntip

PIPOLI GRECO-FIANO BASILICATA IGP

Deze heerlijke witte wijn uit Acerenza werd gemaakt met Greco en Fiano wijnen. De behandeling van het druivensap gebeurt volledig in een zuurstofvrije omgeving om zo het aroma van de vruchten tot volle wasdom te laten komen. De wijn wordt in stalen tanks verouderd gedurende een periode van vijf tot zes maanden. De kleur van de wijn is mooi geel met groene reflecties. Ideal voor jonge wijnliefhebbers met toch al enige ervaring die waar voor hun geld willen.