INGREDIËNTEN (VOOR 6 PORTIES)

Chocolademousse

  • 100 g zwarte chocolade van Côte d’Or Bio 70%
  • 50 g boter
  • 50 g room 40%
  • 5 eieren
  • Chocoladecrumble
  • 24 g fleur de sel
  • Krieken

Chocoladecrumble

  • 50 g zachte boter
  • 50 g suiker
  • 50 g bloem
  • Cacaopoeder (naar wens)

Chocoladetopping

  • 50 g eiwit
  • 50 g bloem
  • 50 g gesmolten boter (niet warm)
  • Bloemsuiker
  • Cacaopoeder (naar wens

 

BEREIDING

Chocolademousse
De chocolade en de boter au bain marie verwarmen. De room opkloppen tot slagroom. De eiwitten van de eidooiers scheiden. De eigelen in een beslagkom doen. De chocolade toevoegen aan de eigelen zodra deze gesmolten is en vervolgens mengen. De eiwitten opkloppen. Vervolgens voorzichtig aan de bereiding toevoegen. Gedurende 3 tot 4 uur laten rusten in de koelkast.

Chocoladecrumble
Alle ingrediënten met de hand mengen. Gedurende 15 minuten op 180°C bakken. De crumble mixen en vervolgens cacaopoeder toevoegen.

Chocoladetopping
Alle ingrediënten voorzichtig mengen in een mengkom. Blijven mengen tot zich een deeg vormt. Het deeg gedurende 1 uur laten rusten in de koelkast. Na 1 uur uit de koelkast halen en op een silpat uitspreiden. In een oven van 180°C plaatsen. Na 13 minuten uit de oven halen en 2 minuten laten rusten om af te koelen.

Dresseren
Een portie chocolademousse op een bord leggen. Met crumble bestrooien en de chocoladetoppings errond schikken.