Op 3 juni lanceerde Syntra West in samenwerking met Dominique Persoone, Belcolade en Selmi de tweede “Chocolate University” in België.

De Chocolate University moet een internationaal kenniscentrum worden waar niet de minste chocolatiers ook hun schouders onder zetten. Het initiatief ambieert de kennis van trends en technieken binnen de wereld van de chocolade uit te dragen. Met meer dan 50 gepassioneerde chocolatiers die dagelijks creëren, vernieuwen en innoveren, ontbreekt het Brugge niet aan vakmanschap en kennis. In Brugge kan je chocolade vinden in alle geuren en kleuren, alle vormen en groottes. Het enige dat nog ontbrak was een plaats waar je al dit vakmanschap kan leren, een echte chocolade universiteit, zeg maar. Daar komt nu verandering in.

De Chocolate University is een internationaal kenniscentrum waar chocolatiers uit de hele wereld zich kunnen perfectioneren in hun vak. Op deze manier wenst Chocolate University zijn kennis van de laatste trends en de nieuwste technieken binnen de wereld van de chocolade uit te dragen.

De Chocolate University Belgium startte met een week workshops, demo’s en ervaringen rond chocolade. Enkele voorbeelden van topchocolatiers in het docententeam:

Dominique Persoone (The chocolate Line) toont hoe men tot nieuwe, innovatieve ideeën komt en hoe deze uitgewerkt kunnen worden.

Stéphane Leroux (Auteur van Bleu Chocolat) leert deelnemers prachtige chocoladestukken te creëren en toont hen hoe deze tot het hoogste niveau getild kunnen worden.

Michel Eyckerman (Belcolade) toont de deelnemers hoe diverse problemen als sugarbloom en fatbloom ontstaan en vooral hoe deze vermeden kunnen worden.