Ondanks het drama geeft elke crisis ook aanleiding tot nieuwe, soms creatieve ideeën die ons kunnen helpen de toekomst beter tegemoet te zien. Hier zijn de nieuwe trends die door Horeca Magazine zijn geïdentificeerd:
INFO OVER CORONA | De ongeziene crisis en de evolutie van de gezondheids- en sociale maatregelen hebben onze behoefte aan informatie sterk doen toenemen |
THUISLEVERING | Gewoonte aangenomen tijdens de lockdown en een van de reddingsboeien van de horeca |
DIGITAAL | De lockdown heeft de digitalisering sterk doen toenemen (om thuis te werken of te studeren, om elkaar op afstand te ontmoeten of te communiceren, enz.) |
LOKAAL | De globalisering lijkt haar zwakke punten te hebben getoond, met een hernieuwde belangstelling voor het lokale niveau |
SOLIDAIR | De crisis heeft aangetoond dat we allemaal elkaar nodig hebben |
GEZOND | Gezondheid is de hoofdbekommernis geworden, dus laten we ook aandacht hebben voor wat er op ons bord ligt |
HYGIËNE | Uit angst voor besmetting, grotere belangstelling voor hygiëne in het algemeen |
GROEN | Onze gezondheid hangt ook af van een gezond milieu |
INNOVATIE | Crisissen zijn noodzakelijkerwijs een voedingsbodem voor innovatie. |
WAARDEN | De onzekerheid creëert een behoefte om vast te houden aan menselijke waarden (dankbaarheid aan de food heroes, de health heroes) |
CREATIEF | Omdat we niet meer kunnen functioneren zoals vroeger, moeten we creatief zijn |
POSITIVISME | De angst creëert een behoefte aan positivisme en stimuleert ons verlangen om een nieuwe wereld te creëren |
TOPKWALITEIT | De angst om tekort te komen heeft de kwaliteit in plaats van de kwantiteit weer op de voorgrond geplaatst |
DOE HET ZELF | De lockdown heeft vindingrijkheid in de mode gebracht, ook in de horeca |
VEILIGHEID | De gezondheidsbedreiging heeft de algemene behoefte aan veiligheid doen toenemen |
FUN | Tijdens de lockdown hebben mensen de tijd genomen om te spelen en meer dan voorheen voelen mensen die noodzaak |
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Wil je graag op de hoogte blijven met nieuws uit de horecasector, gratis toegang krijgen tot tal van beurzen en elke maand gratis de online versie van het magazine ontvangen?
Schrijf je dan hieronder in: