Ingrediënten
- Groene asperges
- Cranberries gedroogd
- Ras el’hanout (Al’fez)
- Kikkererwten professional (HAK)
- Pijnboompitten
- Pistachenoten
- Jonge ui
- Bieslook
- Appelsien
- Olijfolie (Valderrama)
- Pearl couscous (Al’fez)
Bereiding
Slierten maken van de asperges met een dunschiller of mandoline, met olie, peper en zout mengen. De couscous in lauwe groentebouillon laten weken onder plastiekfolie. De appelsien verdelen in partjes. De couscous mengen met alle ingrediënten, afkruiden en afwerken met de asperges.
Wijntip
PEYRASSOL CUVÉE DE LA COMMANDERIE BLANC – AOP CÔTES DE PROVENCE
Geplant op de terroirs van de Commanderie, verenigen de druivenrassen Rolle, Semillon en Ugni Blanc zich in een lichte en levendige wijn met duidelijke hints naar dit delicate fruit. De fermentatie bij gecontroleerde temperatuur vindt plaats in roestvrije stalen vaten. In de neus merken we rijp geel fruit met fijne kruidige tonen. Deze perfecte aperitiefwijn past perfect bij tapas, gegrilde vis, pasta met zeevruchten en schaaldieren.
