Deze wedstrijd, die georganiseerd wordt door de toeristische dienst van het Gewest visit.brussels, verzamelde maar liefst 19 kandidaten en vond deze maandag plaats in “Comme chez soi”**.

De jury werd voorgezeten door Lionel Rigolet, chef van Comme chez soi **, en bestond verder uit de winnaar van de eerste twee edities, Cédric Mosbeux van Fernand Obb delicatessen, vergezeld van zeven culinaire journalisten.

De specialisten moesten de verschillende borden beoordelen aan de hand van een rooster met verschillende criteria: vorm/grootte, gaarheid, serveertemperatuur, paneren, bakken van de peterselie, toestel, hoeveelheid garnalen en smaak.

De winnende kroket, goed gevuld met garnalen, maar zonder bisque, viel volgens de jury op door zijn originaliteit, zijn smaak die doet denken aan die van een pot mosselen marinières.

Les Brasseries Georges zal volgens deze resultaten het hele jaar door de titel “Beste Brusselse Garnaalkroket” mogen voeren.

De top 5 van de winnaars:

  1. Brasseries Georges
  2. Todt’s café
  3. Chez Léon
  4. L’improbable
  5. Albert