Sinds de pandemie maakt de consument zich steeds meer zorgen over zijn gezondheid. Vers fruitsap was nog nooit zo populair. In de Horeca is het aanbod van vers geperst fruitsap een waar pluspunt, bijzonder winstgevend, maar het kan soms ingewikkeld worden wanneer er niet voldoende personeel beschikbaar of geneigd is om de moeite te doen om het fruit te persen.

We ontmoeten Valérie Watillon, Managing Director van Welfood NV, importeur van Zumex-machines

 

Mobiel, autonoom en flexibel

Dag Valérie, vandaag draait alles rond mobiliteit, autonomie en flexibiliteit. Het gebrek aan personeel en de economische crisis drijven de restauranthouders tot het optimaliseren van hun uitgaven. Hoe passen de Zumex-machines in deze context?

V.W.: Net om aan deze verwachtingen te voldoen heeft Zumex de Soul 2 op de markt gebracht, de meest compacte machine uit het assortiment.

  • Ze neemt zeer weinig ruimte in beslag en kan gemakkelijk op een toonbank worden geplaatst.
  • Mobiel, want ze kan eenvoudig verplaatst worden op haar wagentje.
  • 100% autonoom, want ze kan worden voorzien van een muntautomaat (het geïntegreerde betalingssysteem aanvaardt VISA of Bancontact en ook bedrijfskaarten).
  • Eenvoudig en heel gemakkelijk te onderhouden: alle onderdelen zijn geschikt voor de vaatwasser.

Hotels, Cafés, Restaurants, Kantines, Kantoren, Bakkerijen…

Dankzij haar veelzijdigheid past de Soul 2 in alle sectoren van de horeca (hotels, cafés, restaurants), maar ook in kantines, kantoren of gespecialiseerde winkels. 

V.W.: In cafés wordt vers fruitsap in tal van cocktails gebruikt. Het ludieke aspect en het gebruiksgemak zetten het personeel aan om meer fruitsap te verkopen.

Het ontbijt is belangrijk in de hotels. Dit is vaak het laatste beeld dat men voor ogen krijgt van dit etablissement en dus is het van belang. De analyses tonen aan dat de kwaliteit van het ontbijt afhankelijk is van de kwaliteit van de koffie, de koffiekoeken… en de fruitsappen.  En daar zit het belang van de kwaliteit van een vers fruitsap! Fruitsappen zorgen voor de nodige verfrissing op de ontbijttafel.

Vandaag vinden we de Zumex-machines ook vaak in bakkerijen. In het weekend wordt er vaak fruitsap verkocht voor een brunch, het moment om te genieten en met anderen te delen. De verkoop van fruitsap heeft ervoor gezorgd dat de consument meer koopt.

Voor wat betreft de veelzijdigheid vertelt Valérie ons ook, bij wijze van voorbeeld, over een seminariecentrum waar de machine eerst gebruikt wordt voor de ontbijten en vervolgens verplaatst wordt naar de vergaderzalen voor vitaminen tijdens de pauze.

 

Gezond, on the go en zonder toevoegingen

V.W.: De belangrijkste redenen voor ons succes: fruitsap is gezond, bevat minder suiker, kan meegenomen worden en bevat geen toevoegingen.

Soul 2 zorgt voor extra plezier met de multivruchtencentrifuge voor hoogwaardig fruitsap dat thuis niet zo eenvoudig te bereiden is: appel, wortel, gember, peer en ander sappig fruit of groenten. Je hebt bijvoorbeeld slechts 1,5 appel nodig voor een groot glas vers appelsap. Maar statistisch gezien blijft sinaasappelsap het meest gedronken fruitsap met maar liefst 80% van de markt. Op de tweede plaats volgt appelsap, dan multivruchten en daarna pas de andere vruchten.

Zero Waste, zelfs voor misvormd fruit

V.W.: Fruit komt voornamelijk uit Spanje, Marokko en Zuid-Afrika, maar we kiezen altijd eerst voor de dichtstbij gelegen landen.

Onze machines voldoen perfect aan het ‘zero waste’-principe. Er is geen uiterlijke consumptiedatum: als we het fruit vandaag niet persen, dan persen we het morgen, maar we gooien niets weg. Dit is ook het moment om eens misvormd fruit te gebruiken!

Financiële voorwaarden

Verkoop, verhuur op lange of korte termijn, er zijn verschillende formules.  Het is mogelijk om de machines gedurende 3 maanden te testen alvorens een beslissing te nemen. Bij verhuur is het geen grote investering (€ 80 per maand).

Vers fruitsap wordt het hele jaar door verkocht: in de winter voor de vitaminen, in de zomer voor verfrissing. Deze markt is dus het hele jaar door vrij stabiel.

www.zumex.be  –   info@zumex.be   –  tel. 02 767 27 64