De Kat, de sympathieke antiheld uit de strips, hoeft niet meer voorgesteld te worden. Grappig, bijtend, soms brutaal: de Kat aarzelt niet om sociale kwesties aan te kaarten en heeft er vaak plezier in om de lezer in verwarring te brengen.

De Kat is, net als de auteur, bijzonder gesteld op het leven en op lekker eten, en het is geen geheim meer dat de Kat van wijn houdt. Zozeer zelfs dat hij een samenwerking is aangegaan met een wijnboer uit de Bordeaux en met veel plezier de etiketten van zijn favoriete drank signeert met zijn handtekening.

Hallo Philippe Geluck, het is bij een glas van deze heerlijke Bordeaux dat we u ontmoeten. Hoe bent u geïnteresseerd geraakt in Bordeaux?

P.G. Ik heb altijd van goede wijn gehouden en bijgevolg houdt de Kat ook van wijn! In veel van de strips staat hij afgebeeld in een bistro of met een glas in de hand. Toen Jean-Christophe Icard mij vroeg de etiketten te ontwerpen voor het Domaine de l’Orangerie, heb ik natuurlijk eerst de wijn geproefd, want ik zou me nooit inlaten met een product dat niet authentiek of van hoge kwaliteit was. En omdat ik zo betoverd was door de rode wijn, aarzelde ik geen seconde, ik ging naar mijn tekentafel!

Een gouden medaille op het Concours de Bruxelles.

De Kat drinkt witte en rode Bordeaux… met smaak. Wij hebben met hem de Bordeaux Supérieur “A la Gloire du Chat” mogen proeven en die laat zich echt drinken met een glimlach op de lippen!

Het Château de l’Orangerie ligt in het midden van de streek Entre-deux-Mers. De witte wijn is vrij tonisch met aroma’s van wit fruit, citrus en exotische vruchten. De rode wijn is gulzig en zeer aangenaam, gemaakt van merlot en cabernet-sauvignon. Hij won een gouden medaille in 2021 op het Concours de Bruxelles.

Nog goed nieuws?

“A la Gloire du Chat” komt naar België. U vindt de flessen niet in de schappen van supermarkten, maar uitsluitend in de horeca en wijnwinkels. Hij wordt geïmporteerd door VA.S.Co. Voor meer informatie, prijsaanvraag, contact of eventueel stalen klik hier.

Tekst: PVW