• Sinds februari, zag Deliveroo het aantal restaurants dat de pick-up optie ‘Click&Collect’ aanbiedt van 300 naar 2.967 stijgen, een toename van +900%!
  • Om de restaurants in deze moeilijke periode te ondersteunen, heeft het platform sinds de aankondiging van de sluiting van de horeca in oktober de commissie voor de pick-up functie teruggebracht tot 0%

Afhaalmaaltijden, Click&Collect of Pick Up

In navolging van de verstrenging van de COVID-19 maatregelen, constateert Deliveroo een stijgende trend in de aanbieding van de pick-up optie door restaurants. Inderdaad, sinds het maaltijdleveringsplatform eind februari 2020 de pick-up optie in België aankondigde, maakten reeds 2.967 partnerrestaurants gebruik van de nieuwe afhaaloptie, ook wel bekend als ‘Click&Collect’.

Om restaurants in deze moeilijke periode verder te ondersteunen, heeft Deliveroo haar commissie op deze pick-up optie tot eind november verlaagd tot 0%. Het maaltijdplatform draagt dus de transactiekosten van restaurants die de optie gebruiken en verzorgt ook de after-sales service. Partnerrestaurants genieten zo van meer ademruimte en kunnen ook een grotere waaier aan klanten bereiken.

De pick-up optie bespaart klanten immers wachttijd, maar ook geld omdat er geen verzendkosten zijn. De nieuwe afhaaloptie biedt consumenten zo een nieuwe manier om van hun bestelling te genieten.

Restaurants kunnen dus uit verschillende formules kiezen wanneer ze met Deliveroo wensen samen te werken: bezorging via Deliveroo-koeriers, bezorging met eigen koeriers of gebruik maken van de pick-up optie.

Tegenwoordig wint de pick-up mogelijkheid meer en meer aan populariteit en dit niet alleen bij restaurants: steeds meer klanten kiezen voor de pick-up optie in de applicatie. Dit komt omdat klanten na een dagje thuiswerken graag eens de benen strekken en een frisse neus halen, en liever zelf naar het dichtstbijzijnde lokaal restaurant wandelen om een gerecht op te halen. Het is zo dichtbij dat ze geen tussenkomst van een koerier nodig hebben.

De Aziatische en Amerikaanse keuken zijn het meest populaire onder de Belgen die besluiten om hun maaltijd zelf op te halen. Manhattn’s Burgers in Brussel (Merode en Louise) staan bovenaan de lijst van favoriete restaurants die de pick-up optie aanbieden, gevolgd door PAM PAM Luik, Hawaiian Poke Bowl (Leuven) en The Huggy’s Bar (Luik). KOMO Elsene, The Huggy’s Bar in Jourdan (Brussel) en Les Jours de Damas en Baogo behoren ook tot de meest populaire restaurants.

Tekst: PVW

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven met nieuws uit de horecasector, gratis toegang krijgen tot tal van beurzen en elke maand gratis de online versie van het magazine ontvangen?
Schrijf je dan hieronder in: