Wie vandaag een HoReCazaak of bedrijfskeuken runt wordt geconfronteerd met allerlei uitdagingen, waarbij we een jaar geleden misschien niet stil stonden. Op het ogenblik dat we dit bericht schrijven weten we nog niet wanneer, en onder welke voorwaarden, we opnieuw gasten mogen ontvangen. Wij hebben geen glazen bol, maar in de toekomst zal één punt een grotere rol gaan spelen: de gast wil veiligheid aan tafel. En hoe beter u wat dit betreft aan hun verwachtingen kan voldoen, hoe groter uw kansen op succes. Echter: van groot belang is niet alleen dat u heel ver gaat wanneer het om voedselhygiëne gaat, maar ook hoe u dat verhaal naar de gasten communiceert.

Restaurants, brasseries, eethuizen en instellingsrestaurants

Duni denkt voortdurend met je mee om tafelhygiëne te verzoenen met efficiënt werken en een gezellige sfeer scheppen. Bezoek aan een HoReCazaak moet een belevenis blijven, een moment van ontspanning.

Misschien werk je niet met tafellakens, maar met tafellopers. Dat oogt modern, maar tegelijk wordt toch het contact tussen de tafel en het bestek vermeden. Zo boet u niet in qua hygiëne, alhoewel je uiteraard de tafel ontsmet tussen twee gasten.

Zo stellen zij de Dunilin (R) Max voor: voorgevouwen servetten, waarop je het bestek legt. Dat zijn weer minder handelingen, het personeel hoeft ze niet aan te raken, maar je wint ook aan snelheid.

Duni biedt meer dan tafellakens of servetten alleen. Heel nuttig bij het ontbijt zijn de bagasse eierdopjes voor eenmalig gebruik. Bagasse is een restproduct van de suikerverwerking, en is volledig recycleerbaar.

Een origineel idee van Duni is het gebruik van de gekende LED-lampjes om aan te geven welke terrastafels al dan niet vrij zijn. Groen betekent vrij, rood bezet of gereserveerd. Dat spaart soms discussies tussen gasten en personeel, of tussen gasten onderling, uit.

Take-away

Veel eetgelegenheid zijn, noodgedwongen, overgeschakeld naar meeneemmaaltijden. In de meeste gevallen is het succes duidelijk, en verklaren de uitbaters dat ze, ook na de heropening, deze dienst zullen blijven aanbieden. Inmiddels zijn er reeds meerdere ‘Black kitchens’ ontstaan, die geen restaurant hebben, maar de gerechten van een of meerdere restaurants aanbieden als take away, of aan huis geleverd. Hier is het belangrijk dat alle recipiënten waarin het voedsel verpakt wordt, goedgekeurd zijn voor levensmiddelen. Bij een controle door het FAVV moet u dat kunnen documenteren. De schaaltjes, kommetjes, het bestek, de servetten, de verfrissingsdoekjes, kortom alles wat Duni hier ter beschikking stelt, zijn gecertificeerd food proof.

Heel interessant zijn de sealable sachetto’s , bestekzakjes die besmettingsveilig verzegeld zijn, compleet met servet, bestek voor eenmalig gebruik, peper en zout. Uw gasten kunnen er zo op aan dat bestek en servet altijd schoon en hygiënisch zijn. De perfecte oplossing in deze toch bijzondere tijden… Beschikbaar in 3 kleuren: zwart, bordeaux en ecoecho. Ook bij Duni: koffiebekers voor koffie on the go, verzegelbaar en uiteraard volledig recycleerbaar.

Bestek, borden, bekers, servetten, tafellakens of tafellopers: bij Duni is alles vervaardigd in een optiek van groot respect voor de natuur. Plastic, soms écht onmisbaar, is waar mogelijk gerecycleerd, de grondstoffen zijn in grote mate restproducten uit de landbouw. Dat heet dan circulaire economie.

Veilig tafelen met Duni! Wordt het devies voor de komende maanden, misschien jaren. De adviseurs van Duni staan steeds klaar om u te helpen met praktisch advies.

www.duni.com

Tekst: HW

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven met nieuws uit de horecasector, gratis toegang krijgen tot tal van beurzen en elke maand gratis de online versie van het magazine ontvangen?
Schrijf je dan hieronder in: