De Vegetarische Slager leverancier van de plantaardige Rebel Whopper® van Burger King® in Europa

De Vegetarische Slager (Unilever) kondigde aan dat het een samenwerking is aangegaan met het merk Burger King voor de introductie van de plantaardige Rebel Whopper. In een eerste fase, mogelijk gemaakt door De Vegetarische Slager, wordt de Rebel Whopper vandaag gelijktijdig geïntroduceerd in meer dan 2.500 Burger King restaurants in 25 landen in Europa.

Als gevolg van deze overeenkomst zal Burger King één van de grootste restaurantketens in Europa worden met een plantaardige burger in het aanbod. Wereldwijd verschuiven steeds meer mensen naar een flexitarisch dieet en met dit partnerschap versnelt Unilever haar strategie om haar plantaardige voeding portfolio uit te breiden.

Jaap Korteweg, oprichter van De Vegetarische Slager en negende generatie landbouwer: “Ik startte De Vegetarische Slager 9 jaar geleden met als doel om ’s werelds grootste slager te worden door producten te creëren die een vergelijkbare smaak en ervaring bieden voor vleesliefhebbers, maar dan op plantaardige basis. De samenwerking met Burger King rond de Rebel Whopper was fantastisch en we verheugen ons erop dat alle Burger King-klanten ervan kunnen genieten.”

 Sophie Souied, General Manager Belgium & Luxemburg zei: “Minder dan een jaar na de overname van De Vegetarische Slager in Nederland zijn we verheugd om samen te werken met het iconische merk Burger King in Europa. De nieuwe Rebel Whopper door De Vegetarische Slager biedt vleesliefhebbers een fantastische vleesvrije ervaring en we kunnen niet wachten om de droom van oprichter Jaap Korteweg – om de grootste slager ter wereld te worden – te realiseren.”

David Shear, President Burger King EMEA: “We zijn ervan overtuigd dat de Rebel Whopper de burger is waar iedereen op heeft gewacht. Het is het ultieme alternatief: een plantaardige burger met de iconische Whopper-opbouw. Ik laat met veel plezier de Rebel Whopper voor zichzelf spreken en ben benieuwd om te zien of onze fans het verschil kunnen merken!”.

De financiële voorwaarden van de transactie worden niet bekendgemaakt.

Info: www.unilever.be