Scraegg Pro Unit wint Start Me Up Innovation Awards op HostMilano 2019

De Scraegg Pro Unit wint de FSCI Inaugural 2019 Start Me Up Innovation Awards, gesponsord door Electrolux Professional, op HostMilano 2019. De jury roemde het toestel, dat ook kan gebruikt worden om kleine maaltijden in enkele seconden te bereiden, als een briljant idee.

In totaal namen 27 start-up bedrijven met aandacht voor originaliteit aan de competitie deel. Tot de deelnemende landen behoorden onder meer België, Iran, Maleisië, Brazilië, India, Frankrijk, Duitsland, Italië, Slovenië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Een jury van professionals en de design director van Electrolux Professional had de taak zich over de inzendingen te buigen. Uiteindelijk werden drie finalisten uitgekozen die elke tien minuten kregen om hun idee voor te stellen. De toepassing van Chris Rapp van SCRAEGG ging uiteindelijk met de hoofdprijs lopen. De SCRAEGG Pro Unit kan met behulp van een stoombus in ongeveer 15 seconden voor luchtig opgeklopte eieren zorgen zonder toevoeging van olie. Deze toepassing kan ook gebruikt worden om kleine maaltijden in een fractie van tijd te bereiden.

“Een grote eer voor ons”’, aldus Chris Rapp. “Deze award is voor ons het bewijs dat ons concept werkt. Onderscheiden worden door een grote organisatie zoals de FSCI bewijst het potentieel van onze innovatie.”

De jury vermeldde in haar verslag naast het briljante idee ook de vlotte toepasbaarheid en toegankelijkheid en een interessant gebruik van de moderne technologie. Prachtig in zijn eenvoud en met onbeperkte mogelijkheden, luidde de conclusie.