Om zijn aanwezigheid in de Belgische horecasector uit te breiden, is de producent van gedistilleerde dranken DIAGEO een partnerschap aangegaan met VA.S.Co.  

Vanaf 1 januari 2022 zullen de vele merken van gedistilleerde dranken van de Engelse producent in de horecasector worden verkocht via VA.S.Co.

 • DIAGEO is een van ‘s werelds grootste spelers op de markt van alcoholische en gedistilleerde dranken. De groep produceert voornamelijk gedistilleerde dranken (whisky, gin, rum, wodka, enz.) en bieren die in meer dan 180 landen over de hele wereld worden verdeeld.

  Onder de ongeveer 200 merken die de onderneming produceert, kunnen we Johnnie Walker, Gordon’s, Smirnoff, Tanqueray, Ketel One, Captain Morgan, Baileys… noemen.

 • VA.S.Co maakt deel uit van de Groep Haelterman en is een van de bevoorrechte partners van horecaprofessionals voor wijnen, mousserende wijnen, koffie, water en spirits.

Groep Haelterman stelt 340 mensen tewerk en behaalt een geconsolideerde omzet van 143 Mio € (2019) middels verschillende bedrijven actief in sales, marketing en de distributie van premium beverages waaronder Carlsberg Importers, VA.S.Co, Tao Family, HLS.

Carlsberg Importers is actief in het segment:

 • Bieren met de merken Carlsberg, Poretti en Sint-Hubertus
 • Ciders met het merk Somersby
 • Premium Tonics met het merk Schweppes Sélection

VA.S.Co is actief in het segment van :

 • Stille wijnen met merken zoals Domaines Baron de Rothschild (Château Lafite en Los Vascos); Villa Maria, Gérard Bertrand, Brocard, Errazuriz, Fontanfredda, Enate…
 • Mousserende wijnen met champagne Taittinger, méthode traditionnelle Bernard Massard (die trouwens zijn honderdjarig bestaan viert) …
 • Koffie : Másalto
 • Thee : Vitao
 • Water :  Fonte Margherita
 • Spirits : Gaugin… en nu vooral het gamma van Diageo 

Tao Familie is actief in de gezonde frisdranken met merken

 • Tao Botanicals
 • Tao Pure Infusion
 • Tao  Organic Tea Energizer : gezonde energiedrank op basis van thee
 • Bionina : biologische limonade

Vanaf januari 2022 zal de reeds goed gevulde catalogus van VA.S.Co worden uitgebreid met een groot aantal premium alcoholische en gedistilleerde dranken. Dit zal de klanten een uitzonderlijk rijk productportfolio bieden.

Een slimme samenwerking

Deze alliantie zal beide groepen in staat stellen hun aanwezigheid binnen de professionele sector te versterken door een complementair portfolio van premium producten aan te bieden.

Voor DIAGEO betekent dit dat het zijn marktdekking kan uitbreiden door het aantal contacten met de verkooppunten te verhogen, terwijl het een nauwe band met de consumenten behoudt. VA.S.Co van zijn kant zal zijn positie ten aanzien van de horecaklant versterken door zijn aanbod van premium producten verder uit te breiden.

Tobias Höllhuber, commercieel directeur bij DIAGEO: “Wij zijn vastbesloten onze merken verder uit te bouwen en onze klanten te helpen bijkomende waarde te creëren, vooral in het huidige veranderende klimaat. Wij zijn daarom verheugd dat we in VA.S.Co een betrouwbare partner hebben gevonden met meer dan 90 jaar ervaring. We hadden geen betere en meer geschikte organisatie kunnen vinden om onze premium merken en diensten in de Belgische horecasector aan te kunnen bieden.”

Guy Vlaeminck, general manager van VA.S.Co: “Onze activiteit, die aanvankelijk gericht was op wijnen, heeft zich in de loop der tijd uitgebreid tot andere smaken zoals gedistilleerde dranken, koffie, thee, water en andere uiteenlopende universums, die altijd verband houden met tafelgenoegens.

De gedistilleerde merken van Diageo zijn echt uitzonderlijk. Wij zijn verheugd om zo’n breed assortiment aan gedistilleerde producten toe te voegen aan ons portfolio van premium dranken en om onze klanten nog meer keuze aan te kunnen bieden in het universum van premium gedistilleerde dranken.”

 

 

 

Tekst: PVW