Het bedrijf Diversi Foods is onderdeel geworden van de Martin Braun groep, waartoe ook Butterback behoort. Deze groep bundelt 85 jaar ervaring, een groot aantal innovaties en een merkbekendheid in de bakkerijwereld boven de 90%.

Marktleider op vlak van bakproducten en aroma’s

Opgericht in 1989, staat Diversi Foods sinds het prille begin voor authenticiteit, kwaliteit, ervaring en innovatie in bake-off, diepvries en vers binnen de bakkerijsector. In de loop der jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een internationale totaalleverancier voor een breed gamma aan bakkerijproducten, meer bepaald in het private label-segment van brood, voor retail en food service. Het bedrijf heeft zijn hoofdzetel in België en heeft daarnaast ook productiesites in België, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Polen.

Wolf ButterBack produceert al meer dan 25 jaar diepgevroren bakkerijproducten met pure boter van topkwaliteit. Men engageert zich voor artisanale productie en productie met vele ambachtelijke invloeden zoals een lange rusttijd van het deeg en dit op slechts één plaats in het Zuid-Duitse Fürth. De fabrikant verkoopt zijn bakspecialiteiten met succes in heel Europa.

Beide bedrijven hebben verschillende doelgroepen en gespecialiseerde producten. Door hun complementariteit vormen ze samen een groter en een versterkt geheel, waarbij ze naadloos op elkaar aansluiten onder de paraplu van Martin Braun-groep en profiteren van elkaars sterke punten.

Totaaloplossingen voor de klant

De assortimenten van beide fabrikanten vullen elkaar perfect aan. Diversi Foods is vooral gericht op brood en broodjes, Wolf ButterBack op viennoiserie en snacks. Door samen te werken, ontwikkelt het diepvriesassortiment van de Martin Braun-groep zich tot een compleet assortiment van hoogwaardige specialiteiten, met totaaloplossingen voor de klant. Om de samenwerking efficiënter te maken, zal Diversi Foods de verkoop overnemen van de high-end viennoiserie en snacks van Wolf ButterBack in België en Nederland. Zo zal de internationalisering van deze zusterbedrijven vergroten en versterken. Omgekeerd zal bijvoorbeeld de verkooporganisatie van Wolf ButterBack in de kernmarkten Duitsland, Oostenrijk en Italië nieuwe inkomsten genereren voor het Diversi Foods-broodassortiment. Beide bedrijven behouden op hun lokale markt hun eigen structuur en onafhankelijkheid.

www.diversifoods.com