Thierry Marx: peter van editie 2018

De tweejaarlijkse vakbeurs EquipHotel, een organisatie van Reed Expositions, brengt al meer dan 50 jaar in Parijs meer dan 105.000 professionele bezoekers en 1.600 exposanten uit 133 landen samen.

Het peterschap van de editie 2018 wordt waargenomen door de Executive Chef en tevens directeur van alle catering outlets van het Mandarin Oriental Hotel in Parijs, sterrenchef Thierry Marx. Als avant-gardist is hij vastberaden om ver vooruit te kijken in de toekomst van de restaurant- en hotelwereld. Hij wil werken op innovatie, en ook samen met de jongeren de nieuwe stromingen in de sector van de hotellerie en gastronomie bestuderen. Samen met de exposanten, beursbezoekers en studenten van hotelscholen zal hij een ‘collectief brein’ vormen over de generaties en specialisaties heen om zo vooruit te kijken naar hoe de gastronomie er in 2050 zal uitzien.

Thierry Marx en beursdirecteur Boris Provost zetten nu al een paar denkpistes uit:

  • Een toekomst van economische verantwoordelijkheid: klimaatverandering en bescherming van de planeet, de evolutie van de beroepsinhouden en van het menselijk aspect van de horeca, culturele invloeden, sociale impact van de sector, onthaasting…
  • Vier thema’s rond een verantwoordelijke horeca: de aarde als ons culinair patrimonium; de boerderij met haar kleine producenten; onze dromen en wat ons drijft; de kruisbestuiving van de diversiteit aan culturen en het doorbreken van onze gewoontes.

EquipHotel wordt in België en het Groothertogdom Luxemburg vertegenwoordigd door Promosalons.

EquipHotel, Hotel & Restaurant Business Place
11 tot 15 november 2018
Parc des Expositions de la Porte de Versailles – Parijs

www.equiphotel.com

belgium@promosalons.com