Edenred België, het diensten- en betaalplatform dat werkwereld dagelijks ondersteunt, viert de eerste verjaardag van zijn samenwerking met UberEats. De perfecte gelegenheid om stil te staan bij de belangrijkste vaststellingen van de afgelopen twaalf maanden. Die stonden recent in het teken van de coronacrisis, die de gewoontes van de Belgen aan het wankelen brengt.

Op 11 maart 2019 kondigden Edenred België en UberEats de start van hun samenwerking aan; een primeur in ons land. Dankzij de samenwerking is het mogelijk om bestelling via UberEats online te betalen met Edenreds Ticket Restaurant. In een jaar tijd bestelden duizenden gebruikers van Edenred in totaal 55.000 maaltijden bij de restaurants van UberEats die Ticket Restaurant accepteren.

De samenwerking tussen Edenred en UberEats toont aan dat steeds meer Belgen voor online betalingen kiezen. Edenred stelt ook vast dat gebruikers op die manier veel tijd besparen, wat waardevol is in een periode waarin mensen proberen om hun huis zo min mogelijk te verlaten. Dit blijkt uit een marktonderzoek dat Edenred in 2019 bij 80.000 Belgische werknemers uitvoerde, waaruit bleek dat 90% van de respondenten het gemakkelijker vindt om hun maaltijdcheques online te gebruiken.

Olivier Bouquet, Managing Director van Edenred Belgium, zegt: “Edenred lanceerde de maaltijdcheque destijds als eerste en is nog steeds marktleider binnen deze sector. We weten uit ervaring ook dat maaltijdcheques een nuttige oplossing zijn voor al onze partners. Voor winkeluitbaters is het een belangrijk middel om klanten aan te trekken, maar ook Belgische werknemers halen er hun voordeel uit. Een Belg op de twee zegt bijvoorbeeld dat hij elke maand op zijn maaltijdcheques wacht om voeding te kopen. Twee Belgen op de vijf vinden de maaltijdcheque daarnaast ook essentieel voor hun voedingsbudget en een belangrijk onderdeel van hun salaris. Tot slot komen maaltijdcheques bedrijven ten goede dankzij gezondere en beter gemotiveerde werknemers. Uit onze cijfers blijkt dat twee op de drie Belgen zeggen dat zij gezonder eten dankzij hun maaltijdcheques.”

www.edenred.com