Zowel binnen als buiten lijkt een volledige opening van cafés en restaurants (uiteraard onder voorwaarde van een gunstige ontwikkeling van de gezondheidssituatie) te mooi om waar te zijn! Maar dat is toch wat er vanochtend tijdens het overlegcomité is gezegd! Eindelijk een beetje licht aan het einde van de tunnel!

Een heropening in het teken van de veiligheid

Uiteraard zal de langverwachte heropening uitgebreid gekaderd worden en zullen de voorzorgsmaatregelen nog uitvoerig worden beschreven.

Uit een onderzoek van TheFork onder 630 consumenten blijkt dat 60% van de respondenten het essentieel of in ieder geval zeer belangrijk vindt om geïnformeerd te worden over de anti-COVID-maatregelen die door restaurants worden toegepast.

Damien Rodière, Local Country Manager TheFork: “Wij hebben deze informatie al afgelopen zomer als een ‘COVID-badge’ toegevoegd aan de TheFork-profielen. Restauranthouders kunnen de maatregelen die zij nemen delen met hun klanten (bijvoorbeeld: www.thefork.be/restaurant/shake-hands-r451559) en de statistieken die bij de heropening zijn gemeten, tonen aan dat de klanten hiermee in ruime mate rekening houden.”

Indien mogelijk in open lucht

Ook voor 20% van de respondenten was er grote belangstelling voor terrassen. Bij reserveren voor een etentje geven mensen de voorkeur aan een tafel op het terras omdat het daar gemakkelijker is om de fysieke afstand, die noodzakelijk is voor het bestrijden van COVID-19, te respecteren.

En wat dan nog als het duurder is!

Nog goed nieuws: uit onderzoek blijkt dat 62% van de ondervraagden de rekening geen probleem vinden, als ze maar weer op restaurant kunnen!

TheFork werkt aan een nieuw digitaal betaalsysteem dat binnenkort op de markt zal worden gebracht om de nieuwe uitdagingen na COVID het hoofd te bieden: geen kaart meer nodig om te betalen, de klant kan de rekening rechtstreeks betalen met zijn smartphone.

Tekst: PVW