Pasta behoort traditioneel tot de meest populaire en gevarieerde voedingsmiddelen. Alleen werd dit tot nu toe altijd met zuiderse landen en vooral Italië geassocieerd. Belcampi lanceert de eerste pasta van Belgische bodem. De naam ‘Belcampi’ verwijst naar de proefvelden waar de tarwe voor het eerst werd geteeld, namelijk de Belgische Kempen. De pasta heeft een mooie, natuurlijke kleur met een uitzonderlijke rijkdom aan eiwitten. De harde tarwe voor Belcampi wordt gemalen tot griesmeel, gekneed, gevormd en gedroogd in de best mogelijke omstandigheden en volgens de hoogst geldende kwaliteitsnormen en -eisen.

Het Belcampi assortiment omvat momenteel spaghetti, penne, linguine en fusilli in droogverpakking. In de nabije toekomst zal het assortiment alleen maar verder worden uitgebreid. Pastaliefhebber kunnen vanaf nu dus volop genieten van al het goede, voedzame en heerlijk smakelijke dat de Belgische bodem te bieden heeft.

Succesvol proefproject

Wim Heylen, RV-Food en de agro-wetenschappers van Thomas More Hogeschool, begonnen in 2016 met een proefproject om als eerste Belgische harde durum tarwe te produceren. Een test had uitgewezen dat België over teeltgronden beschikt die sterke gelijkenissen vertonen met die in zuiderse landen, namelijk zachte zand-leemgronden die de warmte lange tijd vasthouden én met een grote waterdoorlatendheid.

Drie jaar na de opstart van het experiment heeft het proefproject geleid tot een volwaardige productie van harde tarwe, geteeld op Belgische bodem. Met de harde durum tarwe die momenteel in ons land wordt gecultiveerd, worden nu pastaproducten geproduceerd die de vergelijking met de zuiderse pasta’s in alle opzichten kunnen doorstaan en hen op meerdere punten zelfs overtreffen.

Belcampi pasta wordt op de markt gebracht onder het Belgicult label. Belgicult staat voor voedingsproducten die geteeld worden op Belgische bodem. Een garantie voor producten van Belgische herkomst die beantwoorden aan de hoogste kwaliteitsstandaard(en).