Op 17 december aanstaande organiseert het Waals Agentschap voor de Promotie van Kwaliteitslandbouw (APAQ-W) de eerste workshop van zijn Business Club in Namen.

Georkestreerd door Gérald Watelet, ambassadeur van de Waalse producten, zal men met dit nieuwe initiatief de doelstellingen van de Business Club kunnen ontdekken, maar ook diverse emblematische stakeholders en andere actoren van het terrein ontmoeten.

 

De doelstellingen van de Business Club

Zo heeft de Business Club van het APAQ-W, via verschillende acties en projecten, als doel om: te informeren over B2B-acties van het Agentschap; de geïnteresseerde producenten te ondersteunen en te begeleiden via de verkenning van nieuwe markten en afzetmarkten; de uitwisseling van ervaringen inzake export (productie, retail, HoReCa) te stimuleren en de samenwerking tussen ondernemingen aan te moedigen.

 

Een rijk gevuld programma van ontmoetingen en informatie

  Vanaf 10u ‘s morgens en na een presentatie door Philippe Mattart, Algemeen Directeur van het APAQ-W, zullen de volgende sprekers op het programma van deze eerste Workshopdag staan:

 

– René Collin, Waals Minister van Landbouw zal voor de inleiding van deze eerste Workshop zorgen.

– Dominique Tourneur, Algemeen Inspectrice van het departement van de Europese Markten bij het AWEX, het Waalse Agentschap voor Export en Buitenlandse Investeringen zal het hebben over de Begeleiding en de ondersteuning van het exportproces van de ondernemingen uit de agro-voedingsindustrie. 

– Pascal Léglise, Corporate Social Reponsability and Quality Sustainable Development Director bij Carrefour Belgium, zal het beleid van Carrefour Belgium inzake lokale producten, ontwikkeld in de Carrefour winkels voorstellen. 

– Jean-Luc Pigneur, medeoprichter van het Collectief Génération Wen lid van de Vereniging van de Mastercooks of Belgium, zal de vraag stellen hoe de gastronomie, via haar emblematische chefs, de Waalse ambachtslui en producenten valoriseert.

 

Bijkomende informatie: vanaf 13u zal er een lunch, samengesteld uit Waalse producten, worden aangeboden aan de deelnemers; in de namiddag staat er een Networkingsessie op de agenda.

 

Adres en contact 

1eWorkshop van het APAQ-W – 17.12.18

Moulins de Beez (ontvangst vanaf 9u30 – Rue du Moulin de Meuse, 4 – 5000 Namen – www.apaqw.be

 

In uw volgende Horeca Magazine leest u de reportage over deze eerste Workshop van het APAQ-W.