Samen efficiënt inkopen

Xandrion profileert zich als de ideale partner voor de horecaprofessional.
Deze facilitaire dienstverlener biedt een ware all-inkoopservice zodat de
horecaondernemer zich kan toeleggen op zijn kerntaken.

Xandrion, de grootste speler in inkoopbemiddeling op de voedingsmiddelenmarkt en deel van de Compass Group, is sinds 2019 ook actief in België.

Erik Veyt (general manager Xandrion België): “We regelen de inkoop voor ondernemingen en begeleiden organisaties die actief zijn in de horeca zoals hotels, restaurants, brasseries, traiteurs, campings, bungalowparken, sportaccomodaties, welness, evenementencomplexen,… Ook institutionele klanten en grootkeukens kunnen bij ons terecht, zeg maar iedereen die de dagelijkse focus legt op lekker eten bereiden en hospitality binnen de ‘out of home’ markt.”

Zoeken naar oplossingen

Erik Veyt: “Bij een zaak komt heel wat kijken: food en non-food producten, een gespecialiseerd sociaal secretariaat, interimkantoren, tankkaarten, verzekeringen, energie, afvalbeheer, ongediertebestrijding, sanitaire oplossingen, werkkledij, het onderhoud van de gebouwen, beveiliging, elektronische betalingen enzovoort…

Zoekt u een oplossing in verband met specifieke thema’s zoals de allergenenwetgeving? Wilt u uw medewerkers opleiden, zoekt u een proactieve HACCP-audit of een bepaald certificaat? Of heeft u interesse in een eenvoudige module die helpt met de foodcost en het voorraadbeheer met eveneens een duidelijk overzicht van uw winst per dag, per week,…? Xandrion kan in al deze gevallen uitkomst bieden.” Of heeft u ondertussen meer dan één locatie en wenst u wat hulp bij het optimaliseren en structureren…

Waarom u met Xandrion altijd wint…

Efficiënt inkopen is een kunst. Leveranciers zoeken, offertes aanvragen en vergelijken, prijzen onderhandelen: het vraagt niet alleen tijd en marktkennis, maar ook de nodige goede contacten om altijd weer de juiste prijs-kwaliteitkoop te doen, en de gemaakte afspraken ook te laten naleven. Met Xandrion kunt u al die moeite (en de bijkomende stress) vermijden. Bovendien hebben wij met onze leveranciers partners transparante afspraken!

“Xandrion kunt u beschouwen als het verlengde van uw inkoopafdeling. Wij monitoren voor u constant de markt. We begeleiden u persoonlijk en verzorgen indien nodig opleidingen en geven advies op maat. Wij maken duidelijke prijs- en serviceafspraken met onze leveranciers. U behoudt op elk moment het overzicht en u bent meteen ook zeker dat het aanbod steeds aan de hoogste kwaliteitsnormen beantwoordt.

Dankzij ons inkoopnetwerk profiteert u van voordelige condities op vrijwel alle inkoopsegmenten. Dat kan omdat we de inkoopvolumes bundelen met die van uw collega-ondernemers.”

Vrijblijvende analyse

Erik Veyt: “Xandrion stelt een vrijblijvende analyse voor van een drietal belangrijke kostenpatronen binnen uw organisatie, en op basis daarvan kunt u lid worden. Door dit lidmaatschap heeft u toegang tot onze beveiligde portal waar u kunt genieten van alle raamovereenkomsten. Er zijn geen verplichtingen aan verbonden, maar uiteraard spreekt voor zich dat u door een optimale deelname snel en veel bonussen kunt sparen. Wij adviseren u graag en horen ook graag wat uw noden zijn. Indien nodig gaan we eveneens op zoek naar specifieke diensten. Ook over markt-
evoluties en trends kunnen we regelmatig informeren. Daarom zijn we een ontzorgplatform met een duidelijke focus op inkoop, diensten en opleidingen.”

Focus

“Onze focus ligt op kostenbesparing over de mix van producten en diensten heen en oplossingen op maat van de horecaprofessional. Door het aanbieden van deze totaaloplossing zijn wij een verlengstuk van uw
F & B facilitair beleid en mikken wij op een collectieve bundeling van de krachten.

Dit stelt u in staat om uit te blinken in hospitality en ‘good food’. We helpen u graag een handje om meer middelen en winstgevendheid te genereren voor een duurzame toekomst”, besluit Erik Veyt.

Tekst: Pascale Van Weert