Horecagroothandel Van Zon is een van de grote spelers als het gaat om leveringen aan de brede Horeca in België. Zij hebben vestigingen in Lommel, Beringen, Kampenhout en Beerse, en een uitgebreid 7/7 leveringsnetwerk.

Eind 2020 betrok Van Zon een nieuw hoofdgebouw van 16 000 m², waarvan 2.000 m² kantoorruimte, in Lommel. Bij de realisatie werd bijzonder veel aandacht gegeven aan energie-efficiëntie.   

Het familiebedrijf, in 1964  in Hamont opgericht door Gradje Van Zon, is stelselmatig gegroeid. Vandaag staat Marion Van Zon aan het roer. Zij wist meerdere specialisten aan te trekken om samen met Van Zon een breed segment van producten aan te bieden, zoals vleesspecialist Carmans.

Nu komt daar ook Eurofresh uit Bocholt bij. Dit bedrijf levert gebruiksklare ingrediënten voor trendy creaties zoals poké bowls, groentetortilla’s en gezonde pizza’s, oosterse gerechten en rauwkostsalades. Een en ander kadert in een omvattend plan om diverse horecaleveranciers onder één dak te brengen.

Marion Van Zon: “Wij willen de Bol.com voor de horecasector worden, waar ze alle benodigdheden onder één dak zullen vinden”. Het aanbod, nu rond de 30 000 artikelen, zal hiermee nog gevoelig uitgebreid worden. In dit kader vertelt Marion ons dat er binnenkort nog nieuwe samenwerkingen komen, maar meer wil ze daarover nog niet kwijt. Marion verheelt niet dat de coronacrisis met de lange sluiting van de Horeca, veel operatoren er toe heeft aangezet om diep na te gaan denken over hoe het verder moet. Restaurants gingen veel take-away verkopen, het aanbod van traiteurs en slagers ging aanleunen bij dit van de Horeca. “Maar wij blijven in de eerste plaats Horecaleverancier”, zegt ze.”Service en bereikbaarheid, daarmee springen we er uit. De samenwerking met Eurofresh past in ons plan van aanpak om het de Horecaondernemer nog gemakkelijker te maken”.  

www.versconcepten.com

www.vanzon.be

Tekst: HW