Bancontact en Payconiq doen hun intrede

Met de komst van het nieuwe jaar deed ook de nieuwe betaalapplicatie “Payconiq by Bancontact” haar intrede. Een technologische evolutie voor het gebruiksgemak van al onze medeburgers.

De fusie van de betaalmodi Bancontact en Payconiq werd aangekondigd in Brussel op 23 januari jongstleden door Nathalie Vandepeute, CEO van Bancontact Payconiq Company en Erik Lus, voorzitter van de Raad van Bestuur van de onderneming, en wordt geconcretiseerd door de creatie van de app Payconiq by Bancontact. Daarmee wordt een grote stap gezet in de evolutie en de gebruiksvriendelijkheid van onze dagelijkse betalingen.

Lovenswaardige doelstellingen

“Door deze nieuwe app te creëren, bieden we eenvoudige en betrouwbare betaalmiddelen aan alle Belgen,” vertelt Nathalie Vandepeute. “In het besef dat cash elke dag aan belang inboet, was onze opdracht eenvoudig: de manier waarop mensen betalen en betaald worden, helpen evolueren; bijdragen tot de ontwikkeling van de omzet van handelaren en ieders ervaring in de winkel, op restaurant of in andere handelszaken verbeteren, maar ook privé als je geld stort aan een familielid.”

 Vlotte functionaliteit

De app Payconiq by Bancontact is een hedendaags antwoord op onze dagelijkse betaalpraktijken. Ze werkt zowel op Android als op IOS (door de QR-codes te scannen) en ligt binnen ieders handbereik. Je kan er overal mobiel mee betalen waar dat al mogelijk was met Bancontact of Payconiq, maar voortaan ook rechtstreeks aan particulieren. De app is intuïtief en gebruiksvriendelijk. Eens je ze test, raak je eraan verslingerd en wordt ze een handige tool: de betaalwijze van de toekomst.

Steun van alle kanten

Vandaag zijn er maar liefst 20 banken en 290.000 betaalpunten in heel België waar je de app Payconiq by Bancontact al kan gebruiken. Bewijs in overvloed dat dit betaalmiddel voortaan onmisbaar en betrouwbaar is, en overduidelijk in de smaak valt bij de meeste van onze tijdgenoten.

www.payconiq.be