Als luxe product bij uitstek is kaviaar de topper op de mooiste feesttafels. Ook de topper in uw Cook Magazine dat binnenkort verschijnt. In afwachting daarvan gaan we op verkenning uit in België en geven u hier onze drie favoriete adressen.

Royal Belgian Caviar, een puur Belgische creatie

Bij ons verscheen in Turnhout achttien jaar geleden de eerste Belgische kaviaarproducent. Die kweekt steuren bestemd voor de kaviaarproductie, en de naam Royal Belgian Caviar is nu een referentie voor grote chefs, voornamelijk uit het noorden van het land en uit het buitenland. Het Belgische kaviaarassortiment draagt de mooie namen Gold Label, Platinium, Oscietra, White Pearl en de niet te missen Beluga. Er is ook een degustatiebox beschikbaar en dit is ook een goed idee voor een eindejaarsgeschenk. De meeste distributeurs van Royal Belgian Caviar zijn gevestigd in Vlaanderen, maar het is ook mogelijk om hem te kopen via de website van het merk.

Royal Belgian Caviar – Oude Kaai 26, 2300 Turnhout – T +32(0) 014 47 27 10www.royalbelgiancaviar.be

Caspian Tradition, hoofdleverancier van restauranthouders

Het bedrijf Caspian Tradition werd 25 jaar geleden opgericht door het Iraanse echtpaar Arya en Ahmad Razavi en importeert kaviaar uit Iran en Rusland. Het is een van de weinige officiële importeurs van Iraanse kaviaar die ook kaviaar produceert in Iran. In het laboratorium in Waterloo verpakt het bedrijf kaviaar in verschillende formaten, importeert het andere luxe producten en levert het met voorrang aan de Belgische HoReCa. Bovendien verlaat 90% van de import het laboratorium voor andere bestemmingen in de wereld. De grootste chefs van ons koninkrijkje bevoorraden zich bij Caspian Tradition, zowel in Waterloo als op de Vroegmarkt (MaBru).

Caspian Tradition – Avenue des Pâquerettes 55 – 1410 Waterloo – T +32()2 354 97 90 – Vroegmarkt – Fabriekskaai 22, 1000 Brussel – www.caspiantradition.com

Petrossian, 100 jaar prestigieuze diensten aan particulieren

Het Maison Petrossian, dat in 1920 werd opgericht in Parijs, opende in 2013 een boetiek in Brussel. Het was meteen een succes bij particulieren. Het aanbod is ruim en het kostbare individuele advies wordt systematisch en exclusief verzekerd. Dit jaar betreurt directeur Dimitri Douzzigault het dat hij zijn assortiment kaviaar en andere luxe producten niet kan laten proeven aan zijn nog steeds even trouwe klanten. Maar niet getreurd, om zijn honderdjarig bestaan te vieren heeft Petrossian zijn originele blikjes kaviaar opnieuw uitgebracht in een beperkte oplage. Een geweldig cadeau met een vintage look en de subtiele smaken van Baeri Baika® in de selectie Tsar Impérial® of Ossetra Tsar Impérial®. Genoeg om geduld te oefenen tot volgend jaar in afwachting van de organisatie van het 100-jarig bestaan van Pétrossian.

Petrossian België – Vanderkinderenstraat 418 – 1180 Brussel – T +32 (0)344 39 90 – www.petrossian.fr

Tekst: JR

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven met nieuws uit de horecasector, gratis toegang krijgen tot tal van beurzen en elke maand gratis de online versie van het magazine ontvangen?
Schrijf je dan hieronder in: