Rotterdam is een bruisende stad die het ganse jaar door. In september komt er ‘Rotterdam smaakt’. Tussen 21 en 23 september 2018 wordt het Museumpark een oase van gastronomische hoogtepunten uit de Marokkaanse keuken in de sfeer van Marrakesh. De bezoekers worden er ondergedompeld in de vibes van 1.001 Arabische nachten. Deze uitgave, ondertussen de zesde editie, neemt u mee naar de mysterieuze sfeer die in Marrakesh op het centrale Djemaa el Fna plein begint te leven bij ondergaande zon. Dit plein wordt in nauwelijks één uur tijd een groot restaurant waar tientallen eetstalletjes de bezoekers verleiden. De vuren worden aangestoken, een warme walm hangt over het plein en het genieten kan beginnen. In Rotterdam herleeft dit plein en ontstaat er een smeltkroes van ‘food & culture’. Niet minder dan 40 met zorg gekozen chefs serveren er hun heerlijk ruikende schotels direct van de barbecue of de tajine.

 

Horecavakbeurs

In samenwerking met Gastvrij Rotterdam is er tussen 17 en 19 september 2018 in het evenementencentrum AHOY de professionele vakbeurs voor horeca.

De Gaia Green Awards worden uitgereikt in het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam in Ahoy op 18 september 2018 vanaf 16.00 uur.

De genomineerden zijn door de onafhankelijke vakjury beoordeeld op basis van hun aanmelding en een aanvullende uitgebreide vragenlijst over hun inspanningen rondom duurzaam ondernemen het afgelopen jaar. Om tot een goed onderbouwd eindoordeel te komen bezoeken mystery visitors de finalisten. Ook gaan de finalisten via sociale media op zoek naar zo veel mogelijk publieksstemmen. Deze worden meegenomen in het eindoordeel van de jury. De Gaia Green Awards zijn prijzen voor horecabedrijven die ondernemen met ruime aandacht voor duurzaamheid. Deze awards worden gedragen door Green Key Nederland, Gastvrij Rotterdam, Made Blue Foundation, EKO Keurmerk Horeca, Good Fish Foundation, Bookdifferent.com, SANTAS Koffie, Olijfbedrijf, hetWerk van en initiatiefnemer Green Leisure (Group). De jury beoordeelt de deelnemers op de aandacht die ze in het afgelopen jaar hebben besteed aan de inkoop van duurzame producten voor op de menukaart, energiebesparing en communicatie. Daarnaast kijken zij naar innovatiekracht en de maatschappelijke bijdrage van de horecazaak in de directe omgeving. Tijdens deze derde editie worden de Gaia Green Awards uitgereikt in de categorieën Restaurants, Strandpaviljoens en Hotels. Een uitblinker op Food- & Beverage-vlak ontvangt bovendien de Falco Eleonorae Award.

De vakjury van de Gaia Green Awards heeft ondertussen de 3 finalisten per categorie bekend gemaakt. De volgende horecabedrijven zijn doorgedrongen tot de finale van de Gaia Green Awards 2018:

  • strandpaviljoens: Club Zand (Castricum), Surfclub Windekind (Koksijde) en Qi (Breskens);
  • hotels: Court Garden Hotel (Den Haag), Villa Magnolia (Oostkapelle) en Stay Okay (Den Haag);
  • restaurants: Meatless District (Amsterdam), Pllek (Amsterdam) en De Sjuut (Schinnen).

 

www.gastvrij-rotterdam.nl