Gault&Millau huldigde voor de derde keer opmerkelijke grootkeukens en

cateraars en reikte de Gault&Millau Catering Awards 2018/2019 uit.

Voor de derde keer toonde de gerenommeerde restaurant- en referentiegids Gault&Millau zijn engagement om een aantal inspirerende organisaties en bedrijven binnen de grootkeuken- en cateringsector voor hun bijzondere inspanningen te huldigen. Zij bereiden immers dagelijks voor honderdduizenden zeer diverse klanten en zorgbehoevende patiënten in onderwijsinstellingen, bedrijven en zorgverstrekkende instellingen een lekkere en gezonde maaltijd. Vaak 7 op 7, met

beperkte middelen en onder strikte nutritionele voorwaarden.

Om kans te maken op een van de awards en zo specifieke inspanningen op operationeel vlak binnen de sector onder de groeiende media-aandacht te brengen, konden bedrijven rond vijf thema’s dossiers indienen:

  • RELATIE MET DE KLANT AWARD

Voor specifieke acties rond het meten, verbeteren en bestendigen van klantentevredenheid.

  • MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN AWARD

Voor specifieke acties rond duurzaam en respectvol ondernemen in het perspectief van medemens en milieu.

  • GEZONDHEID EN NUTRITIONELE ASPECTEN AWARD

Voor specifieke acties rond voedingskwaliteit in het licht van gezondheid en specifieke diëten.

  • INNOVATIE EN ORIGINALITEIT AWARD

Voor specifieke acties om aan andere, nieuwe en hogere verwachtingen te voldoen.

  • AFVALBEHEER AWARD (i.s.m. Fost Plus)

Voor specifieke acties rond preventie van voedselverspilling, afvalbeperking en sorteren van afval.

In samenspraak met de representatieve verenigingen uit de grootkeukensector en met Fost Plus (voor de specifieke Award rond afvalbeheer) werden voor 2018/2019 maar liefst 14 bedrijven en organisaties met een Gault&Millau Catering Award gehuldigd.